Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plavi dizel
  • 10.11.2016. 18:00

Osiguran plavi dizel za poljoprivrednike

"Plavi dizel" u količini od 100 litara po hektaru, po cijeni 60 feninga nižoj od maloprodajne, kao mjeru Ministarstva poljoprivrede RS, svake godine koristi više od 20.000 poljoprivrednika.

Foto: Bigstockphoto/Veremeev
  • 1.895
  • 93
  • 0

Četvrtu godinu zaredom, za poljoprivrednike u Republici Srpskoj, Vlada i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS obezbjeđuje "plavi dizel". Ova mjera predstavlja jednu od najbitnijih mjera agrarne politike usmjerene za podsticanje razvoja poljoprivrednih subjekata i to je mjera koju je inaugurisala Vlada RS svojom agrarnom politikom.

Za ove namjene, navodi se na stranici Ministarstva, od 2013. izdvojeno je više od 27 miliona KM, a "plavi dizel" u količini od 100 litara po hektaru, po cijeni 60 feninga nižoj od maloprodajne, svake godine koristi više od 20.000 poljoprivrednika u Srpskoj, što istovremeno, nemaju poljoprivrednici u Federaciji BiH.

Vlada i ovo Ministarstvo su ranije, a i ovom prilikom, ukazuju na potrebu i nužnost da zajednički organi, nadležni za zaštitu domaće proizvodnje i spoljnotrgovinsko poslovanje, preduzmu mjere koje će prije svega ići u ovom pravcu podrške poljoprivrednicima, zaštiti njihove proizvodnje, te organizaciji tržišta poljoprivrednih proizvoda, jer je to okvir koji je najmanje uređen u BiH i sa njim su poljoprivredni proizvođači najmanje zadovoljni.

Foto: Bigstockphoto/Veremeev


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede RS Plavi dizel Podrška poljoprivrednicima


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#telad i umiljati pas