AgroKlub.ba

\

Ratarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Ratarstvo » Osiguran plavi dizel za poljoprivrednike

Osiguran plavi dizel za poljoprivrednike

Plavi dizel

Osiguran plavi dizel za poljoprivrednike

Datum: 10.11.2016. 18:00

Kategorija:

Ratarstvo

"Plavi dizel" u količini od 100 litara po hektaru, po cijeni 60 feninga nižoj od maloprodajne, kao mjeru Ministarstva poljoprivrede RS, svake godine koristi više od 20.000 poljoprivrednika.

Četvrtu godinu zaredom, za poljoprivrednike u Republici Srpskoj, Vlada i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS obezbjeđuje "plavi dizel". Ova mjera predstavlja jednu od najbitnijih mjera agrarne politike usmjerene za podsticanje razvoja poljoprivrednih subjekata i to je mjera koju je inaugurisala Vlada RS svojom agrarnom politikom.

Za ove namjene, navodi se na stranici Ministarstva, od 2013. izdvojeno je više od 27 miliona KM, a "plavi dizel" u količini od 100 litara po hektaru, po cijeni 60 feninga nižoj od maloprodajne, svake godine koristi više od 20.000 poljoprivrednika u Srpskoj, što istovremeno, nemaju poljoprivrednici u Federaciji BiH.

Vlada i ovo Ministarstvo su ranije, a i ovom prilikom, ukazuju na potrebu i nužnost da zajednički organi, nadležni za zaštitu domaće proizvodnje i spoljnotrgovinsko poslovanje, preduzmu mjere koje će prije svega ići u ovom pravcu podrške poljoprivrednicima, zaštiti njihove proizvodnje, te organizaciji tržišta poljoprivrednih proizvoda, jer je to okvir koji je najmanje uređen u BiH i sa njim su poljoprivredni proizvođači najmanje zadovoljni.

Foto: Bigstockphoto/Veremeev

Broj pregleda članka: 1864; Uspješnost članka: 191.2

Tagovi: Plavi dizel, Ministarstvo poljoprivrede RS, Podrška poljoprivrednicima

Ključne riječi članka: osiguran, plavi, dizel, za, poljoprivrednike, mjera, vlada, dizel, plavi, plavi dizel


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!