AgroKlub.ba

\

Ratarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Ratarstvo » Novi modeli finansiranja proizvodnje uljarica

Novi modeli finansiranja proizvodnje uljarica

Jačanje sirovinske baze

Novi modeli finansiranja proizvodnje uljarica

Datum: 15.12.2016. 16:00

Kategorija:

Ratarstvo

Uslovi finansiranja proizvodnje za iduću godinu predstavljeni su proizvođačima uljarica u BiH.

Proizvođačima uljarica u BiH predstavljeni su uslovi finansiranja proizvodnje za iduću godinu, a koji su organizovali Institut za razvoj i unapređenje poljoprivrede (IRUP) Brčko, brčanska fabrika za proizvodnju ulja "Bimal" i predstavnici Ziraat banke.

S ciljem jačanja sirovinske baze predstavljen je novi model finansiranja proizvodnje uljarica koji obuhvata kompletan proces proizvodnje, od sjetve do predaje sjemena uljarica, piše glassrpske.

"IRUP je osnovan kako bi kroz saradnju sa poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima poput fabrike "Bimal" aktivno radio na informisanju i posredovanju između proizvođača, distributera sjemena, zaštitnih sredstava i mineralnih đubriva, ali i na savjetovanju i potpisivanju korisnih ugovora o finansiranoj proizvodnji", rekla im je direktorica IRUP-a Azelea Suljkanović.

Foto: Pixabay/Pexels

Broj pregleda članka: 304; Uspješnost članka: 18.2

Tagovi: Uljarice, Finansiranje, Novi model

Ključne riječi članka: novi, modeli, finansiranja, proizvodnje, uljarica, proizvodnje, uljarica, finansiranja, sjemena, proizvođačima, bimal, finansiranja proizvodnje, proizvodnje uljarica, finansiranja proizvodnje uljarica


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!