Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fendt
  • 25.06.2014. 22:00

Kombajn Fendt E

Fendt E je model kombajna snage od 129 kW do 154 kW.

  • 2.639
  • 129
  • 0

Ponajprije za mala i srednja poljoprivredna gospodarstva Fendtova serija E žitnih kombajna predstavlja učinkovit, siguran i ekonomičan izbor. S dugim vijekom trajanja stroj nudi visoku sezonsku produktivnost i sigurnost u uporabi iz godine u godinu.

Prednosti:

  • Udobna i pregledna kabina
  • FreeFlow žetveni uređaj
  • Bubanj za vršidbu visokoga kapaciteta promjera 600 mm
  • ABC modul za dodatno odvajanje
  • HC sita
  • Velik spremnik za zrno i jednostavno dnevno održavanje
  • Motori AGCO POWER sa štedljivom SCR tehnologijom

Fendt FreeFlow žetveni uređaj

Fendtov FreeFlow žetveni uređaj dobavljiv je u radnim širinama između 4,2 i 7,6 m koji se odlikuje dugim vijekom trajanja i pouzdanošću, a osim toga, nudi i veliku mogućnost podešavanja.

Jednakomjerno visok dovod žetvene mase - Dovodni puž žetvenu masu dovodi ravnomjerno s kosog dovodnog transportera - najbolji uvjeti za visoku produktivnost kod najbolje kvalitete žetve. Letvasti transporter dovodi masu do sustava za vršidbu njegovom cijelom površinom i tako omogućava visoku produktivnost žitnoga kombajna.

Automatske funkcije za vođenje žetvenog uređaja - Fendt kod serije 5220 E u serijskoj opremi nudi sustav automatskoga održavanja radne visine Terra Control koji se može regulirati u dva radna područja. Automatika reguliranja radne visine žetvenog uređaja djeluje pomoću kliznih sanjki koje kopiraju teren u području između 50 i 180 mm. Drugo područje radne visine (između 100 i 500 mm) regulira se preko senzora postavljenoga na ušću letvastoga transportera. U dodatnoj opremi moguće je na žetveni uređaj montirati AutoLevel vođenje po terenu koji regulira nagib žetvenog uređaja do 8 % kuta. Time su se i kod velikih radnih širina žetvenog uređaja uvijek pobrinuli za njegovo optimalno vođenje.

Vršidba

Bubanj za vršidbu visokog kapaciteta - Visok kapacitet bubnja za vršidbu Fendtova žitnog kombajna serije E rezultat je velikoga promjera koji iznosi 600 mm. To se odražava i na kvalitetnoj vršidbi s čistim zrnom i malim udjelom loma. Težina bubnja za vršidbu povećala se i zbog osam letvastih utega koji su postavljeni između kosih letvi te brinu o željenom okretnom momentu te brinu o mirnom i ravnomjernom radu. Time se smanjuje opterećenje pogonskih sklopova, a posljedično i potrošnja goriva.

Različita širina proreza na košari za vršidbu - Površina košare za vršidbu kod Fendtove serije E žitnih kombajna - najveća u ovoj klasi - omogućava čistu vršidbu i kod visokih usjeva. Košara za vršidbu u prednjem dijelu ima manje proreze od onih u stražnjem dijelu. Tako se u prednjem dijelu zbog veće gustoće (razmak između žica 14,1 mm) odvija intenzivnija vršidba. Prorezi su u stražnjem dijelu veći i omogućavaju bolje odvajanje.

ABC modul (Active Beater Concave) - U serijsku opremu uključen je ABC modul koji je logičan nastavak košare za vršidbu koja dovodi masu na odbojni bubanj. ABC modul omogućava dodatno odvajanje i slamu na protresače odlaže neposredno i ravnomjerno. Zbog toga je kapacitet odvajanja kombajna iskorišten u najvećoj mogućoj mjeri.

Svestrana upotrebljivost - Žitni kombajn Fendt serije E može se jednostavno i brzo opremiti setom za žetvu kukuruza ili obratno s univerzalnom košarom za žetvu suncokreta, kukuruza ili žita.

Učinkovito odvajanje u području sita - 4.250 mm dugi protresači s četiri 210 mm visokim stubama i 150 mm hodom stvaraju tanki slamnati tepih. Zrno se učinkovito odvaja preko velikih otvora. U prvom dijelu protresači su pojačani da se lakše nose s većim habanjem. Zatvoreni protresači su zbog visoke stabilnosti kao i zbog ravnomjerne raspodjele cijelom površinom produženi do pripremnog dna.

Serijska drobilica slame visokog kapaciteta - Fendtovi žitni kombajni serije E serijski opremljeni su drobilicom slame da se postigne optimalan razrez i raspodjela žetvenih ostataka. Dvostruko nazubljeni noževi i protu oštrice jednostavno se podešavaju za postizanje željene dužine reza. Pomoću patentirane dovodne ploče ispred noževa za drobljenje koja slamu usmjerava preko njih, kvaliteta drobljenja dodatno se poboljšala. Uz to, osim snage smanjila se i potrošnja goriva.

Optimalno miješanje - Pripremno dno mješavinu zrna i pljeve dovodi do sita. Tijekom prolaska teška zrna sjedaju na dno, a lagani materijal - pljeva - ostane na vrhu. Za ravnomjernu raspodjelu - i na nagnutim terenima - pripremno dno je po dužini podijeljeno posebnim stubama. Pripremno dno i bubanj za vršidbu jednako su široki tako da se u svakom trenutku može iskoristiti najveća moguća produktivnost kombajna.

HC sita i najveća površina sita u svojoj klasi - Posebna gornja površina HC sita brine o optimalnom dovođenju vjetra i kapacitetu čišćenja čime imaju veliku toleranciju i tek rijetko ih je potrebno naknadno podešavati. I kod kratke i lomljive slame HC sita osiguravaju visoku čistoću zrna. S gornje i donje strane postavljene su pregrade koje omogućavaju da masa ostane ravnomjerno raspoređena cijelom površinom sita i na lagano nagnutim terenima.

Modeli

Model KS kW
5180 E 176 KS 129 kW
5220 E 209 KS 154 kW


Fotoprilog

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !