Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fendt
  • 23.06.2014. 22:00

Kombajn Fendt C

Fendt C je model kombajna snage od 203 kW do 265 kW.

  • 2.247
  • 108
  • 0

Fendt kombajni serije C nude praktično oblikovanje, tehnologiju i brojne funkcionalnosti koje olakšavaju rad na polju gdje je učinkovitost u zadanom vremenu vrlo bitna. Najnoviji AGCO SISU POWER motor u kombinaciji sa SCR tehnologijom ispunjava sve najnovije zahtjeve o ispušnim plinovima. Time Fendt koristi kako kod traktora tako i kod kombajna jednu od najnaprednijih motornih tehnologija na tržištu koja istovremeno brine i o čistom okolišu i nižim operativnim troškovima.

Fendt nudi paket za novi žitni kombajn serije C. Ova poboljšanja omogućavaju učinkovitu žetvu uz niže troškove i čist usjev u spremniku.

  • Visoka učinkovitost - niski troškovi rada, niska potrošnja goriva i jednostavno održavanje.
  • Odlična vršidba - sustav vršidbe 2 u 1 je upotrebljiv je i prilagodljiv za sve kulture te jednostavan za podešavanje.
  • Odlični rezultati - visoka kvaliteta zrna zbog lijepe vršidbe i intenzivnoga odvajanja.
  • Optimalno oblikovan radni prostor - iznova koncipiran prostor za vozača na osnovi kapaciteta.
  • Ravnomjerno dovođenje - žetveni uređaj visokoga kapaciteta od visokokvalitetnih materijala za sve uvjete žetve - PowerFlow ili FreeFlow.

Žetveni uređaji

  • FreeFlow

Fendt FreeFlow žetveni uređaj dobavljiv je u raznim širinama između 4,8 i 7,6 m. Osim toga, zbog privijenih sastavnih dijelova posebno je stabilan i lagan za održavanje. S 1.254 rezova na minutu brine o velikoj brzini noževa te posljedično za čist rez kod niske potrošnje snage. Puž za dovođenje promjera 610 mm dovodi žetvenu masu ravnomjerno s kosog dovodnog transportera - najbolji uvjeti za visoku površinsku produktivnost kod najbolje kvalitete žetve.

  • PowerFlow

Fendt PowerFlow žetveni uređaj već je više od 30 godina poznat po visokoj produktivnosti. Velik razmak između noževa i dovodnog puža olakšava žetvu visokih biljaka. Jednakomjeran tok žetvene mase osiguran je s PowerFlow trakom neposredno ispred dovodnog puža. To omogućava da je kod svih kultura jednakomjeran potisak materijala s klasjem prema naprijed što se odražava u povećanju prosječne produktivnosti i učinkovitosti.

Vršidba

Zbog ekstremno teškog i robusnog bubnja za vršidbu i visoko kapacitetnih sita Fendtov žitni kombajn serije C s lakoćom vrši žetvenu masu.

Fendt MSC Plus sustav vršidbe - Težina bubnja za vršidbu povećala se zbog osam letvi - utega koju su postavljenu između kose letve te se brinu o željenom okretnom momentu i mirnom te ravnomjernom hodu. S time se smanjuje opterećenje pogonskih sklopova i posljedično potrošnja goriva.

Inteligentna košara za vršidbu - Košara za vršidbu razlikuje se s različitim udaljenostima između letvi, koje su u stražnjem području dva puta šire nego u prvom dijelu. Ova neravnomjernost brine se za optimalan odnos između visokih mogućnosti vršidbe i odvajanja. Za optimalnu vršidbu moguće je neovisno podešavati prednji i stražnji dio košare za vršidbu.

MSC Plus - Dva sustava u jednom - MCS plus omogućava pomične košare za vršidbu one količine žitne mase koliko je moguće prije nego se ista odloži na protresače. MCS plus modele u usporedbi s ostalom konkurencijom odlikuje jednostavno rješenje koje omogućava da se, u slučaju kada sito za odvajanje nije potrebno, preko posebnoga sustava jednostavno odmakne. Pomak sita izvede se pomoću malog elektromotora bez dodatnog alata.

Univerzalna primjena - Žitni kombajn može biti opremljen sa setom za žetvu kukuruza ili univerzalnom košarom za vršidbu za žetvu suncokreta, kukuruza i žita.

Najbolja kvaliteta žetve - Kvaliteta zrna potvrđuje usjev. Kod razvoj sita posebna je pozornost namijenjena uporabi visoko kapacitetnih sita koja omogućavaju i osiguravaju najbolju moguću kvalitetu usjeva - čistoću zrna.

Velik spremnik brzo se prazni - Spremnik za zrno s 9.000 litara kod standardne izvedbe i 8.600 litara kod ParaLevel izvedbi Fendt žitnoga kombajna ima velik kapacitet. Brzina pražnjenja s do 105 l/s je jedna od najviših u ovoj klasi.

Visokokapacitetna drobilica slame - Drobilica slame razvijena je posebno za poljoprivredna gospodarstva koja koriste sustave minimalne obrade tla i to da se postigne optimalan razrez i raspodjela žetvenih ostataka. Nazubljeni noževi brinu za čisti rez i smanjuju potrošnju goriva. Bezstupanjski podesive protu oštrice, dodatne okretne letve za drobljenje i električno podesive ploče za raspodjeljivanje su sklopovi koji osiguravaju potpun nadzor kvalitete i raspodjele žetvenih ostataka.

Čisto odlaganje redova - Sam sustav za vršidbu vrlo je nježan do slame kako bi se postigla što viša kvaliteta slame za izradu bala za krmu i stelju ili kao materijal za dobivanje energije.

Modeli

KS kW
5275 C 276 KS 203 kW
5275 C PL 276 KS 203 kW
6335 C 360 KS 265 kW*
6335 C PL 360 KS 265 kW*

* max. snaga zajedno s povećanom snagom


Fotoprilog

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]