Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • DowAgroSciences VmbH
  • 19.06.2017. 16:00

Inatreq™ Active - novi fungicid za strna žita!

Dow AgroSciences na tržište uvodi dugo očekivani fungicid za zaštitu strnih žita - Inatreq™ active.

Foto: simazoran/Bigstock
  • 766
  • 135
  • 0

Očekivani dolazak na tržište novog fungicida za strna žita Inatreq™ Active je pred nama. Dow AgroSciences sa ponosom izjavljuje da nakon desetljeća istraživanja na tržište donosi novu molekulu, jedinstvenih kemijskih svojstava, koja biokemijskim mehanizmom djelovanja na novo ciljano mjesto ostvaruje dugoročnu kontrolu najznačajnijiih bolesti strnih žita.

Inatreq™ active je potpuno novo rješenje u anti rezistentnoj strategiji Septoria tritici - sive pjegavosti lista pšenice, koje Dow AgroSciences nudi kao odgovor na rastuće potrebe evropskih poljoprivrednih proizvođača.

Inatreq™ active - inovativan i efikasan alat

Nova aktivna supstanca, nastala fermentacijom prirodnih spojeva, posjeduje povoljan toksikološki profil. U velikom broj poljskih pokusa Inatreq™ active je dosljedno pokazao odličnu efikasnost na septorioze, kao i odlično djelovanje na rđe i druge značajne bolesti u strninama.

Inatreq™ active je inovativn i efikasn alat namijenjen proizvođačima koji se sve više suočavaju sa rezistantnim vrstama septorioza na postojeća rješenja. Inatreq™ active je prvi član nove grupe fungicida za strna žita nazvane pikolinamidi. Inatreq™ active inhibira disanje gljive u mitohondrijima na mjestu vezanja Qi ubihinona u kompleksu III što je novi mehanizam djelovanja, potpuno drugačiji od svih drugih poznatih fungicida. Najvažnije, Inatreq™ active ne ispoljava ukrštenost rezistentnost s bilo kojom od postojećih grupa fungicida u strninama, uključujući triazole, strobilurine I SDH inhibitore, te će biti neizostavno rješenje u zaštiti strnih žita od najznačajnijih bolesti.

Inatreq™ active - dugoočekivano rješenje za bolesti strnih žita

Uvođenje Inatreq™ active na tržište je prvi korak Dow AgroSciences-a u "robusnoj" dugoročnoj strategiji razvoja fungicidnog programa koja će proizvođačima omogućiti vidljiv napredak u kvaliteti i prinosu strnih žita. Kao važan dio antirezistentnog programa, preporučena primjena Inatreq-a će biti u kombinaciji s fungicidima drugog mehanizma djelovanja.

"Dow AgroSciences je ponosan što ulazi na evropsko tržište strnih žita s tako jakim proizvodom. Naša je ambicija da postanemo partner od povjerenja. Posvećeni smo pronalaženju potpuno novih rješenja za poljoprivredne proizvođače koja se razlikuju u načinu djelovanja od danas dostupnih tehnologija. Uvjereni smo da će za proizvođače, Inatreq biti dugoočekivano rješenje za bolesti strnih žita", rekao je David Hindes, Dow AgroSciences Global Business Leader za fungicide.

Inatreq™ active je rezultat višegodišnjeg istraživanja u Dow AgroSciences, fokusiranog na pronalaženje novih rješenja za veliki broj izazova s kojima se poljoprivredna proizvodnja susreće, uključujući i sve veći problem suzbijanja septorioza u pšenici. S obzirom na sve veća regulatorna ograničenja u području sredstava za zaštitu bilja, kao i povećanje rezistentnosti septorioza, Dow AgroSciences dolazi s novom solucijom u pravom trenutku.

Kompanija je predala EU registracijski dosije u novembru 2014. godine i očekuje odobrenje aktivne materije tijekom 2018. godine, te prvu komercijalnu primjenu u proizvodnji tijekom 2019. Ili 2020. godine.

Napomena:

Inatreq™ active trenutno nije registriran i ne nalazi se u prodaji. Ovo nije ponuda za prodaju.

Dokumentacija za registraciju je predana Evropskoj Uniji u novembru 2014. godine.

Ovaj edukativni materijal služi isključivo za informativnu svrhu i nije mu namjera bilo kakva promocija sa ciljem prodaje proizvoda.

Za više informacija o samom proizvodu kontaktirajte DowAgro Sciences VmbH na jedan od niže navedenih kontakata!

Foto: simazoran/Bigstock; Dow Agrosciences VmbH


Povezana biljna vrsta

Pšenica

Pšenica

Sinonim: - | Engleski naziv: Winter wheat | Latinski naziv: Triticum aestivum (L) em. Fiori et Paol.

Pšenica se koristi u mlinarstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Najznačajniji je ratarski usjev pa je pšenicom zasijana ¼ obradivih površina na svijetu. Pšenični hljeb... Više [+]

Tagovi

Pšenica Zaštita Fungicid Dow AgroSciences Strna žita Inatreq Active Dejvid Hinds


Partner

Dow AgroSciences

Knez Mihailova 33, 11000 Beograd, Srbija
tel: +381 (0) 60 42 44 370, e-mail: bparadzik@dow.com web: http://www.dowagro.com