• Ferrari traktori
  • 17.07.2017. 08:00

Ferrari Sky Jump je sve, samo ne običan traktor!

Ferrarijev Sky Jump je traktor sa prednjim kotačima i stražnjim gusjenicama, sa dvostrukim upravljanjem. Ima 91 KS. Pogledajte tri njegove najveće prednosti te prikazan rad na terenu!

Foto: ferrariagri.it, press
  • 3.125
  • 240
  • 0

Ferrari kao brend u sektoru poljoprivredne mehanizacije je prisutan od 1954. godine. Danas djeluje kao dio BCS multinacionalne grupacije.

Ferrarijev Sky Jump je traktor s 91 KS. Sky Jump je specijalizirani traktor sa prednjim gumama i stražnjim gusjenicama. Ova dvostruka konfiguracija pruža jedinicama osobine rukovanja klasičnog traktora sa gumama, kao i stabilnost i prianjanje na podlogu.

Trakcija Sky Jumpa, ovisno o terenu, može premašiti 60% nekog traktora sa gumama, a ako se koristi na strmim padinama, ima veću bočnu stabilnost koja omogućuje traktoru rad uza zidove ili ograde, uglavnom prema dolje, dok savršeno prati smjer, čak i ako se radi i sa težim priključcima na traktoru.

Tri glavne prednosti Sky Jump traktora

Ova kombinacija guma i gusjenica ima tri prednosti:

  • smanjenje zbijanja tla zahvaljujući manjem pritisku gusjenica u odnosu na pneumatske kotače
  • minimalna oštećenja tla između redova i na kraju parcele u odnosu na strojeve opremljene metalnim gusjenicama
  • homologacija za kretanje cestom i mogućnost lagane vožnje od 40 km/h bez uništavanja površine ceste

Zahvaljujući jedinstvenom dvostrukom upravljačkom sustavu Dualsteer® koji djeluje na prednjim kotačima i na centralnoj artikulaciji, Sky Jump ima veliku manevarsku sposobnost koja je jednaka traktorima s pneumatskim kotačima, jer može dosegnuti kut upravljanja od 60° s vrlo ograničenim radijusom upravljanja.

Ferrari Sky Jump

Dodatni hidraulički cilindar na središnjem upravljaču povećava i servo upravljač sa velikom točnošću pri vrlo niskim brzinama pri velikom opterećenju, kao što i pridonosi stabilnosti pri većim brzinama kada se kreće po cesti.

Tvrtka za svoje kupce nudi 2 godine jamstva koje je uključeno u cijenu!

Ove značajke, kombinirane sa malim razmakom kotača i niskim gravitacijskim središtem čine Sky Jump idealnim strojem za rad u redovima i usjevima na strmim padinama gdje su trakcije, stabilnost, sposobnost manevriranja i sigurnost od važnog značaja.

VM Turbo Intercooler motor

Sky Jump je opremljen 4-cilindarskim VM Turbo Intercooler motorom koji razvija 91 KS sa ugrađenim EGR sustavom. Odluka o korištenju manjeg broja okretaja, 2.300 okretaja u minuti, zamišljena je zbog manje potrošnje, smanjenja buke i vibracija te veće udobnosti.

Hidraulični sustav sastoji se od dvostrukog kruga sa dvije neovisne crpke i izmjenjivačem topline: vodena pumpa ima brzinu protoka od 28,5 l/min, poput one za podizanje i distribuciju. Kao dodatna oprema dostupna je i pumpa od 49 l/min.

Gusjenice na Sky Jump traktoru

32 brzine sa sinkroniziranim reverzerom

32-stupanjski sinkronizirani mjenjač (16 brzina naprijed + 16 nazad) sa sinkroniziranim reverzerom uvijek omogućuje pravilan odabir stupnja prijenosa za zadatke koje traktor treba obaviti.

Stražnji PTO neovisan je o mjenjaču i sinkronizira se sa svim brzinama.

Kabina dizajnirana u najsitnije detalje

Kabina Sky Jump traktora dizajnirana je sa najvećom pažnjom čak i najmanjim detaljima kako bi se zajamčila udobnost unutrašnjosti. Kabina sa grijanjem i klimatizacijom ima kanale za zrak koji se nalaze ispred kabine kako bi imali najbolji protok zraka i vidljivost, također i na stražnjoj strani stroja.

Pozicija sjedala sa platformom prilagođena je vozaču s aergonomskim kontrolama smještenim tako da ih je lako locirati i upravljati njima. Sa svog sjedala, vozač može potpuno uživati u pogledu na stroj i priključke, a digitalni zaslon u kabini jamči potpunu kontrolu uređaja.

U videu pogledajte rad Ferrari Sky Jump traktora!

Foto: ferrariagri.it, press


Autorica

Karolina Tušek

Karolina Tušek

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!


Partner

Mehanizacija BiH

Agroklub, Bosna i Hercegovina
e-mail: mehanizacija@agroklub.ba

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi