Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup duhana
  • 19.08.2016. 16:30

Do sada otkupili 20 tona duhana

Poljoprivredna zadruga Obudovac iz Obudovca kod Šamca do sada je otkupila 20 tona duhana tipa virdžinija od proizvođača sa područja Posavine i Semberije.

  • 200
  • 8
  • 0

Poljoprivredna zadruga "Obudovac" iz Obudovca kod Šamca do sada je otkupila 20 tona duhana virdžiniju od proizvođača sa područja Posavine i Semberije, rekao je direktor zadruge Maksim Petrović, pišu nezavisne.com.

Ističe kako je ove godine ugovoren otkup duhana tipa virdžinija sa površine od 105 hektara i tipa berlej sa 15 hektara. Petrović ističe da je kvalitet duhana zadovoljavajući, a da otkupna cijena nije mijenjana. Za prvu klasu virdžinije otkupna cijena je 4 KM po kilogramu, dok je za berlej 3,1 KM.

"Kooperante koji ispune ugovorene obaveze zadruga stimuliše sa još 0,30 feninga po kilogramu za nabavku energenata", objasnio je Petrović. On očekuje da se ovih dana izjasne predstavnici duhanskog kombinata iz Podgorice da li će kupiti duhan tipa virdžinija kojeg zadruga ima u zalihama oko 50 tona.

Petrović je napomenuo da su proizvođači duvana na šamačkom području ove godine pretrpjeli štetu koja će biti nadoknađena jer je duhan osiguran. "Imali smo štetu od grada. Izvršena je procjena, određeno kolika je šteta i to je u postupku. Mi osiguravamo duvan u ime svih naših kooperanata, odnosno kolektivno osiguranje, na koje proizvođači rado pristaju", napomenuo je Petrović.

Izvor: Nezavisne novine


Povezana biljna vrsta

Duhan

Duhan

Sinonim: - | Engleski naziv: Tobacco | Latinski naziv: Nicotiana tabacum L.

Duhan se dobro prilagođava klimi i tlu, ali se prema uvjetima uzgoja mijenjaju njegove morfološke karakteristike. Slabiji duhan sadrži manje od 1% nikotina, srednje jak između 1 i... Više [+]

Tagovi

Duhan Berba Otkup Cijena

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]