Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nova tvornica
  • 15.12.2021. 12:00

Adama otvara novu tvornicu posvećenu proizvodnji TOV herbicida

Na razvoju ove tehnologije za herbicide radimo više od pet godina, a došla je u važnom trenutku, doprinoseći ponudi proizvoda s obzirom na globalni scenarij nedostatka inputa i rezistentnosti korova, kažu iz tvrtke Adama.

Foto: Depositphotos/vlalukinv@gmail.com
  • 59
  • 8
  • 0

Tvrtka Adama otvara novu proizvodnu jedinicu u Londrini u Brazilu koja će isključivo biti posvećena proizvodnji herbicida tehnologijom uljne disperzije (TOV), a započet će se s proizvodnjom Cheval®, sredstvom koje je namijenjeno za tretiranje korova u soji, kukuruzu i pamuku.

U ovu novu proizvodnu jedinicu u Londrini uloženo je dva milijuna američkih dolara, a u njoj će se godišnje proizvoditi osam milijuna litara. Tvrtka planira plasirati još tri takva herbicida u narednih pet godina.

Osim na brazilskom tržištu proizvodnja takvih zaštitnih sredstava odvijat će se i u ostalim zemljama Latinske Amerike, SAD-a, Kini, Južnoj Africi i Namibiji, navode iz ove kemijske kuće.

"Trenutno bogata paleta rješenja za zaštitu usjeva dostupnih poljoprivrednicima diljem svijeta, potaknula je tvrtku da se usredotoči na istraživanje i razvoj inovativnih pristupa kako bi poboljšala učinkovitost postojećih i novih aktivnih tvari na terenu", komentirao je za Agroklub Ilan Levanon, generalni menadžer za Srbiju, zemlje zapadnog Balkana i Albaniju.

Kako je pojasno, to su sofisticirane formulacije koje mogu poboljšati učinak proizvoda i dati bolje biološke rezultate koristeći samo djelić aktivne tvari po hektaru, pružajući poljoprivredniku jednostavno, biološki superiorno i isplativo rješenje.

"Ova tehnologija je nedavno lansirana u Brazilu s velikim uspjehom i veselimo se što ćemo uskoro lansirati slične tehnologije i ovdje", dodao je.

Cilj je spriječiti rezistentnost na korove

Nova je tvornica izgrađena po principu uštede energije za 25 posto, 50 posto manjeg utroška vode i otpada u odnosu na učinkovitost ostalih, a bit će opremljena i sustavima za filtriranje plina i čestica izbjegavajući onečišćenje atmosfere.

"Prva je u svijetu za takva sredstva i njihova velika razlika je TOV tehnologija, ista ona koja je korištena u našim fungicidima kao što je Cronnos®", navodi direktorica tvrtke Ana Colla dodavši da ona jamči sigurnost, kvalitetu, pouzdanost i manji utjecaj na okoliš.

Prema njezinim riječima, ova inovativna formulacija, u kombinaciji s aktivnim sastojcima pokazala je visoku učinkovitost u suzbijanju korova u glavnim proizvodnim regijama.

"Na razvoju ove tehnologije za herbicide radimo više od pet godina, a došla je u važnom trenutku, doprinoseći ponudi proizvoda s obzirom na globalni scenarij nedostatka inputa i rezistentnosti korova", zaključila je Colla.


Tagovi

Cheval® Adama Nova tvornica Brazil Herbicidi Uljna disperzija


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.