Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bijeljinska Šećerana
  • 30.10.2017. 16:00

Vjerovnici donijeli odluku o novoj reorganizaciji

Reorganizacija bijeljinske Šećerane se temelji na pretvaranju potraživanja u dionice.

Foto: Facebook/Bijeljina
  • 183
  • 11
  • 0

Skupština vjerovnika bijeljinske Šećerane u stečaju donijela je odluku o novoj reorganizaciji tvornice koja se temelji na pretvaranju potraživanja u dionice, navodi rtrs.

Advokat Faik Muhić je u ime 90 posto vjerovnika koji su podržali ovaj metod najavio da će nacrt plana reorganizacije uraditi neki od renomiranih instituta i da to ni u kom slučaju neće isključiti ni mogućnost prihvatanja svake valjane ponude potencijalnih strateških partnera.

Prodaju podržala samo dva vjerovnika

Stečajni upravitelj Lazo Đurđević na Skupštini vjerovnika koja je održana u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini predložio je nastavak prodaje imovine šećerane po cijeni od 9,9 mil. KM , ali su njegov prijedlog podržala samo dva vjerovnika koji imaju 10,92% potraživanja.

Đurđević je rekao da ne može napraviti stečajni plan jer smatra da je neprovodiva odluka o reorganizaciji na predloženi način.

Šećerana vrijedi puno više

Advokat Muhić koji zastupa interes više od 60 posto vjerovnika i sami radnici koji su prisustvovali Skupštini vjerovnika insistirali su na ubrzanju postupka, navodeći da svaki mjesec stečaja košta 25.000 maraka i da bi u predloženom nastavku unovčavanja imovine koji bi mogao potrajati i 10 godina bila "pojedena" polovina vrijednosti šećerane.

Radnici tvornice koja ne radi sedam godina kažu da su postrojenja u odličnom stanju i da je realna vrijednost šećerane 50 mil KM.

Foto: Facebook/Bijeljina


Tagovi

Bijeljinska Šećerana Šećer Bijeljina Faik Muhić Reorganizacija Prodaja bijeljinske Šećerane Lazo Đurđević


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.