Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uskoro pismo namjere
  • 14.03.2017. 18:00

Vijetnamci kupuju Fabriku šećera Bijeljina?

Sa predstavnicima kompanije iz Vijetnama "Construction corporation JSC", koja je zainteresovana za kupovinu "Fabrike šećera Bijeljina" a.d. Velika Obarska, sastao se ministar poljoprivrede RS Stevo Mirjanić.

Foto: vladars.net
  • 417
  • 21
  • 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske prof.dr Stevo Mirjanić, sa saradnicima, sastao sa sa predstavnicima kompanije iz Vijetnama "Construction corporation JSC", koja je zainteresovana za kupovinu "Fabrike šećera Bijeljina" a.d. Velika Obarska.

Predstavnike vijetnamske kompanije upoznao je sa kapacitetom "Fabrike šećera Bijeljina" i mogućnostima investiranja u Republiku Srpsku. Predstavnici vijetnamske firme istakli su da će u najskorije vrijeme poslati pismo namjere za kupovinu "Fabrike šećera“"i izrazili zainteresovanost da povećaju kapacitet proizvodnje u ovoj fabrici za 100 odsto.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnostima investiranja u "Hemijsku preradu kukuruza" a.d. Kozarska Dubica.

Ministar poljoprivrede Mirjanić razgovarao je i sa predstavnicima misije Međunarodnog monetarnog fonda o naplati doprinosa od poljoprivrednika za fondove zdravstvenog i penzionog osiguranja, kao i o mogućim modalitetima naplate doprinosa. Predstavnicima misije MMF-a pojasnio postojeći koncept naplate doprinosa ističući da sva poljoprivredna gazdinstva treba da plaćaju zdravstveno osiguranje, a komercijalna gazdinstva i osiguranje za Fond PIO.

Foto: vladars.net


Tagovi

Fabrika šećera Bijeljina Vijetnam Kupovina


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.