Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agencija za sigurnost hrane
  • 12.03.2017. 12:00

Veća kontrola hrane na prisutnost GMO

Agencija za sigurnost hrane BiH će po hitnoj proceduri pripremiti pravilnik o dopunama Pravilnika o službenim kontrolama koje se provode radi verifikacije postupanja u skladu s odredbama propisa o hrani i hrani za životinje.

Foto: Bigstockphoto/trans
  • 444
  • 28
  • 0

Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju o aktivnostima Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine na uspostavi sustava kontrole prisutnosti genetički modificiranih organizama u hrani i hrani za životinje u BiH.

Agencija za sigurnost hrane BiH će po hitnoj proceduri pripremiti pravilnik o dopunama Pravilnika o službenim kontrolama koje se provode radi verifikacije postupanja u skladu s odredbama propisa o hrani i hrani za životinje te propisa o zdravlju i dobrobiti životinja i dostaviti ga Vijeću ministara BiH na usvajanje.

Cilj je precizno i jasno definirati nadležnosti inspekcijskih tijela u dijelu koji se odnosi na službene kontrole genetički modificirane hrane i hrane za životinje u svim fazama, uključujući i službenu kontrolu pri uvozu.

Foto: Bigstockphoto/trans961


Tagovi

GMO Hrana Agencija za sigurnost hrane


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]