Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Goražde
  • 07.10.2015. 09:00

Uskoro novi pogon u prehrambenoj industriji

Ovo je samo početak izgradnje, jer u planu je izgradnja još dva objekta. Jedan bi trebao da bude hladnjača, a drugi primarna prerada zamrznutih proizvoda.

  • 101
  • 3
  • 0

Uskoro bi trebao biti otvoren novi pogon firme Alprom u Goraždu, koji će se prostirati na oko 500 m2. Proizvodnja se odnosi na prehranu, a svi proizvodi izvozit će se u Libiju. Novi pogon uposlit će do 30 radnika.

Gradilište je posjetio i načelnik Općine Goražde, Muhamed Ramović, koji je tom prilikom naglasio važnost ove investicije za Goražde. "Zajedno sa našim uspješnim privrednikom iz Sarajeva Izetom Čobrom, već godinu dana sarađujemo sa privrednikom iz Libije. Razmišljali smo šta bi to moglo da pridonese zapošljavanju u Goraždu i krenuli smo sa određenim idejama o proizvodnji hrane, a evo sada se te ideje ostvaruju. U narednom periodu očekujemo i do 30 novih radnih mjesta u prvoj fazi, što je zaista značajno za našu lokalnu zajednicu. Nastavit ćemo da i dalje povezujemo naše privrednike", naglasio je načelnik.

U planu je izgradnja još dva objekta

Direktor firme Alprom Rehad Alihodžić, istakao je kako je ovo samo početak izgradnje objekata, jer u planu je izgradnja još dva objekta. "Jedan bi trebao da bude hladnjača, a drugi primarna prerada zamrznutih proizvoda za poznatog kupca koji je i ujedno osnivač firme. U prvoj fazi će se zaposliti oko 15 radnika i taj broj bi trebao rasti do 30 i više radnika. U toku su montažni radovi, očekujemo da do kraja mjeseca počnemo sa proizvodnjom", objasnio je Alihodžić.

Vlasnik firme, Muhamed Mahjoub, bio je u posjeti BiH već nekoliko puta i kaže kako je prilično zainteresiran za ulaganje u ovu zemlju. "Ovo je samo jedan dio investicija koje smo uložili, a u pitanju je prehrambena proizvodnja. Zadovoljan sam kvalitetom radne snage sa ovog područja i zaista vidim veliki potencijal koji ovdje postoji. Želimo da otvorimo jedno veliko tržište u Libiji, te da povežemo općinu Goražde sa privrednom komorom u Libiji i na taj način predstavimo privredu Goražda i BiH", rekao je Mahjoub.


Izvori

Općina Goražde


Tagovi

Alprom Goražde Muhamed Ramović Izet Čobra Libija BiH Primarna prerada Zamrznuti proizvodi Hladnjača Rehad Alihodžić Muhamed Mahjoub