Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Trgovinska razmjena
  • 17.04.2016. 17:00

U Tursku izvozimo 7.000 tona mesa

Povećanju izvoza trebao bi pomoći i FMCG Summit koji se održava 19. aprila u Sarajevu. Ovogodišnji Summit održava se pod sloganom "Kako do zvijezda, kako biti najbolji?".

Foto: visivasnc/Bigstockphoto
  • 328
  • 15
  • 0

Turska će ove godine uvesti 6.000 tona svježeg i rashlađenog mesa iz BiH, kao i 1.000 tona termički obrađenog mesa, najavio je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović. Termine i uslove za izvoz, dodao je, priprema Turska i očekuje se da će biti objavljeni u najskorije vrijeme. Nadzor nad primjenom aranžmana provodit će resorna ministarstva BiH i Turske.

"U budućnosti postoji mogućnost da bude postignut dogovor i o izvozu sira u Tursku", dodao je Šarović. Inače, obim trgovinske razmjene između Turske i BiH trenutno je oko 560 miliona dolara. Potrebno ju je, a želja je to i BiH vlasti, povećati na milijardu dolara.

FMCG Summit u Sarajevu

Povećanju izvoza domaćih proizvoda trebao bi pomoći i FMCG Summit (Fast-moving consumer goods) koji se održava 19. aprila u Sarajevu. Ovogodišnji Summit održava se pod sloganom "Kako do zvijezda, kako biti najbolji?", a riječ je o jedinstvenoj prilici za jačanje veza trgovačkog sektora, stvaranju poslovnog ambijenta, jačanja konkurentnosti i, dakako, otvaranju radnih mjesta.

Na Summitu se, kažu u Federalnom ministarstvu trgovine, očekuju 250 kompanija, 550 učesnika, vlasnika kompanija, direktora kompanija, direktora prodaje, Key Account Managera i veći broj ljudi iz prateće industrije koji su zainteresovani za trendove u FMCG industriji.

Foto: visivasnc/Bigstockphoto


Tagovi

Izvoz Meso Turska Trgovinska razmjena FMCG Summit Sarajevo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]