Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agencija za sigurnost hrane
  • 21.02.2017. 18:00

U registru 3 nove prirodne mineralne i izvorske vode

Sukladno propisanoj proceduri, Aqua Voda, Magnesia i Aqua Bianca bit će upisane o odgovarajući registar koji vodi Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine.

Foto: Pixabay/congerdesign
  • 497
  • 39
  • 0

Tri nove prirodne mineralne i izvorske vode odobrilo je Povjerenstvo za priznavanje prirodnih mineralnih i prirodnih izvorskih voda u Bosni i Hercegovini. Naime, na drugoj sjednici Povjerenstva je pripremljeno i odobreno Izvješće o radu Povjerenstva za priznavanje prirodnih mineralnih i prirodnih izvorskih voda u Bosni i Hercegovini za 2016. godinu, koje će, nakon pribavljanja mišljenja, biti dostavljeno Vijeću ministara Bosne i Hercegovine na usvajanje.

Na sjednici su razmatrani zahtjevi za priznavanje:

  • prirodne izvorske vode Aqua Voda, ime izvora Gornji Srđevići i mjesto korištenja Gornji Srđevići Općina Srbac, proizvođač vode AQUA TIM d.o.o. Laktaši;
  • prirodne mineralne vode Magnesia, gazirana, proizvođača Karlovarske mineralni vody Češka, uvoznik u BiH Džajić Commerce d.o.o. Ljubuški i
  • stolne vode Aqua Bianca, ime izvora Nevra i mjesto korištenja Nevra Deževice, proizvođač Nevra d.o.o.

Povjerenstvo je donijelo Mišljenje o priznavanju po sva tri navedena predmeta, te će navedene vode, sukladno propisanoj proceduri, biti upisane o odgovarajući registar koji vodi Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine.

Foto: Pixabay/congerdesign


Tagovi

Agencija za sigurnost hrane Mineralna voda Izvorska voda Priznavanje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.