Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Suradnja
  • 01.05.2016. 08:00

U Prači prerada krompira i proizvodnja čipsa?

Obavljeni su razgovori po pitanju razvoja male industrijske zone u Prači, kada govorimo o preradi krompira i proizvodnji čipsa, rekao je ministar za privredu Meho Mašala o sastanku s austrijskim privrednicima.

Foto: Vlada BPK Goražde
  • 419
  • 10
  • 0

U organizaciji Ministarstva za privredu i Privredne komore Bosansko-podrinjskog kantona Goražde upriličen je susret privrednika iz Austrije i Bosansko-podrinjskog kantona. Kako se navodi na službenim stranicama Vlade BPK, interes austrijskih privrednika za ulaganja i suradnju postoji i u poljoprivredi.

Razvoj industrijskih zona

"Obavljeni su konkretni razgovori po pitanju razvoja jedne male industrijske zone u Prači, kada govorimo o preradi krompira i proizvodnji čipsa, te ostalih prerađevina u tom domenu. Sasvim sigurno da će biti nekih konkretnih rezultata" - poručio je ministar za privredu Meho Mašala dodajući da kompanije koje su posjetile Goražde na izvjestan način već posluju sa nekim kompanijama sa ovog područja.

"Govorimo o industrijskoj zoni Bekto-Precisa i industrijskoj zoni Vitkovići, konkretno kompanija Prevent u smislu dobavljača u domenu sirovina", dodao je ministar.

Uzimajući u obzir postojeći privredni razvoj, istaknuto je da postoji interes za ulaganje u različite privredne sektore na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Interesantne im sve oblasti privrede

"Mi u Goraždu vidimo najveći potencijal u metalnoj industriji i u izradi plastike, ali može se reći da je Austrija kao najveći strani investitor u BiH investirala u razne oblasti i mnoga polja. Zbog toga se može reći da je za austrijsku privredu interesantna svaka oblast" - naglasio je trgovinski savjetnik pri austrijskoj ambasad Sigmund Nemeti.

Susret u Goraždu omogućen je posredstvom Ambasade Republike Austrije u BiH, a organizovan je u sklopu studijske posjete predstavnika nekoliko austrijskih firmi Bosni i Hercegovini.

Foto: Vlada BPK Goražde


Tagovi

Goražde Meho Mašala Industrijska zona Prača Austrija Prerada krompira Čips


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Odvojite 15-ak minuta vremena i popunite anketu vezanu za položaj žena u ruralnim sredinama. Dostupna je na linku 👉 https://t.ly/Dmxc1
Foto: Depositphotos/budabar