Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agencija za sigurnost hrane
  • 24.03.2017. 11:00

U BiH uvezen origano s komadima metala

Isporučen origano iz Nizozemske predstavlja potencijalni rizik po zdravlje potrošača zbog utvrđenog prisustva komada metala u istom.

Foto: Pixabay/ariesa
  • 394
  • 24
  • 0

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je, posredstvom Sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF), obaviještena da je u BiH isporučen origano iz Nizozemske koji predstavlja potencijalni rizik po zdravlje potrošača zbog utvrđenog prisustva komada metala u istom.

Riječ je, navode, o nasjeckanom origanu (mažuranu), u pakiranju od 1 kilograma, dobavljača P. Visser&Zoon BV (NL), Einsteinstraat 30 G, Purmerend 1446 VG, Nizozemska te uvoznika u BiH: Deltatrade d.o.o., Sarajevska 263A, 72 000 Zenica.

U cilju poduzimanja mjera zaštite zdravlja i interesa potrošača, Agencija je svu raspoloživu dokumentaciju dostavila na dalje postupanje mjerodavnim inspekcijskim tijelima u Bosni i Hercegovini od kojih je zatražena povratna informacija o poduzetim mjerama i rezultatima kontrole.

Foto: Pixabay/ariesa66


Povezana biljna vrsta

Origano

Origano

Engleski naziv: Oregano | Latinski naziv: Origanum vulgare

Origano je višegodišnja, zeljasta biljka iz porodice usnača (Lamiaceae /Labiaceae). Origano je kultura toplog podneblja, a najzastupljenija je u području Mediterana. Posebno je... Više [+]

Tagovi

Agencija za sigurnost hrane Origano Komadi metala


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

I grčki poljoprivrednici protestuju. Hiljade njih, iz cijele zemlje okupilo se u utorak na centralnom trgu u Atini. Traktore su parkirali ispred zgrade parlamenta u najvećem protestu do sada. Razlog okupljanja su sve veći troškovi proizvodn... Više [+]