Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaraza salmonelom
  • 20.10.2016. 12:00

U BiH nema uvezenih jaja iz Poljske

Jaja iz Poljske zaražena salmonelom, čija je konzumacija dovela do smrti petogodišnjeg dječačića u hrvatskom mjestu Bregana, nema u BiH.

Foto: Bigstockphoto/Svehlik
  • 139
  • 6
  • 0

Jaja iz Poljske zaražena salmonelom, čija je konzumacija dovela do smrti petogodišnjeg dječačića iz hrvatskog mjesta Bregana, nema u BiH. Kako je potvrđeno iz Kancelarije za veterinarstvo BiH, u našoj zemlji nije bilo uvoza jaja iz te zemlje, prenose nezavisne.

Salmonela iz uvoznih jaja uzrok smrti dječaka

U analizi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo navodi se da je salmonela izolovana u kuhinji na radnoj ploči, na nožu, krigli, ostacima rizi-bizija u tavi, ljusci jajeta koja je nađena u zdjelici na polici, te na dva jajeta iz paketa u kojem je bilo 30, a pronađena su 22 jajeta. Svako od jaja u pakovanju bilo je testirano na salmonelu.

Podsjećamo, petogodišnji dječačić preminuo je uslijed trovanja salmonelom, a njegove dvije malodobne sestre te roditelji bili su u kritičnom stanju, no sada su izvan životne opasnosti. Simptomi zaraze su se u o​bitelji Vidović iz Bregane u susjednoj Hrvatskoj počeli pojavljivati u noći s ponedjeljka na utorak, međutim za najmlađeg člana obitelji nije bilo spasa. Preminuo je tijekom noći kod kuće te nije stigao do bolnice.

Foto: Bigstockphoto/Svehlik


Tagovi

Jaja Poljska Salmonela Uvoz Dječak Tragedija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.