Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Venezuela
  • 02.01.2018. 11:00

Trudnica ubijena dok je čekala u redu za svinjetinu

18-godišnja trudnica je s gladnim sugrađanima na Badnjak čekala obećani svinjski but...

Foto: Bigstockphoto/apolobay
  • 414
  • 25
  • 0

Uhićen je vojnik koji je na Badnjak u glavnom gradu Venezuele, Caracasu, ustrijelio trudnicu. Naime, 18-godišnja Alexandra Conopoi (18) s hiljadama gladnih sugrađana u redu je čekala svinjski but koji im je Vlada obećala darivati za božićne blagdane. Pucnjavi je prethodila vijest da nema dovoljno svinjetine za sve te su nezadovoljni građani počeli prosvjedovati. Jedna grupa napala je vojnike koji su osiguravali podjelu, a David José Rebolledo Cortez zapucao, prenosi bbc.

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro optužio je strane zemlje za namjernu blokadu uvoza mesa kako bi stvorili nezadovoljstvo.

"Što se dogodilo sa svinjetinom? Sabotirali su nas! Mogu navesti i koja zemlja. Portugal", rekao je Maduro.

Portugalske vlasti odbacile su njegove tvrdnje. Ministar vanjskih poslova Augusto Santos Silva rekao je da su privatne tvrtke bile zadužene za izvoz. Portugalske tvrtke, pak, koje su proteklih godina prodavale svinjetinu izjavile su da nisu znale za moguću sabotažu. No dodale su da vlast u Caracasu još uvijek duguje 40 miliona eura za svinjetinu koju su im dostavili 2016.

Kako bi se izbjegla daljnja kriza, iz Kolumbije je u petak počelo stizati 50 tona smrznutih svinjskih butova. Venezuelanska oporba, pak, rekla je da su predsjednikova populistička politika te raširena korupcija krive za hiperinflaciju koja je dovela do kroničnog nedostatka hrane, ali i lijekova te stvari za osobnu higijenu.

Drugi mediji dodaju i da su vojnici, među kojima i ubojica mlade trudnice, bili pijani te i sami pokušavali doći do komada mesa.

Foto: Bigstockphoto/apolobay


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]