Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz piletine
  • 12.10.2016. 10:00

Stiže inspekcija iz Dablina, uskoro izvoz piletine?

Dolazak inspekcije iz Dablina za pregled objekata i sistema u BiH za izvoz pilećeg mesa u Irsku, najavio je Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH

Foto: Bigstockphoto/Yurii Bukhanovskyi
  • 112
  • 5
  • 0

Dolazak inspekcije iz Dablina za pregled objekata i sistema u BiH za izvoz pilećeg mesa u Irsku najavio je Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Prema njemu, BiH je ispunila svoje uslove i to je nešto što će da bude aktuelno u narednim sedmicama i mjesecima.

Uz dolazak inspektora, očekuje se i dozvola za provoz mesa drumskim koridorom kroz Bugarsku za Tursku što će, smatra, u značajnoj mjeri da pojeftini, ne samo transport nego uopšte aranžman za izvoznike mesa u Tursku.

"Očekuje se u ovom trenutku saglasnost zemalja članica EU i taj proces je u toku", rekao je Šarović, dodajući da je o tom pitanju optimist, jer su pregovori s Briselom uspješno završeni, pišu nezavisne.

Foto: Bigstockphoto/Yurii Bukhanovskyi


Tagovi

Piletina Izvoz Irska Inspekcija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]