Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni sajam u Novom Sadu
  • 11.05.2017. 10:00

Proizvodi iz BiH osvojili nagrade Novosadskog sajma

Zlatna, Srebrena i Bronzana medalja, Velika Zlatna medalja, Veliki šampionski pehar Novosadskog sajma, te plaketama i poveljama Novosadskog sajma za kvalitet proizvoda nagrađeni su proizvodi iz BiH.

Foto: sajam.net
  • 1.358
  • 69
  • 0

Komisije za ocjenjivanje proizvoda Novosadskog sajma, a u okviru Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, koji se ove godine održava od 13. do 19. maja, završile su ocjenjivanje kvaliteta za određene proizvode. Prema preliminarnim podacima, objavljenim na zvaničnoj web stranici Novosadskog sajma do 9. maja, značajna priznanja su dobili i proizvodi iz Bosne i Hercegovine, zemlje partnera ovogodišnjeg, 84. po redu, Međunarodnog poljoprivrednog sajma.

Prema objavljenim listama, komisija Novosadskog sajma bosanskohercegovačke proizvode nagradila je priznanjima kao što su Zlatna, Srebrena i Bronzana medalja, Velika Zlatna medalja, Veliki šampionski pehar Novosadskog sajma, te plaketama i poveljama Novosadskog sajma za kvalitet proizvoda.

Među nagrađenim kompanijama su i kompanije izlagači na nacionalnom štandu Bosne i Hercegovine (Bimal d.d. Brčko, Vitaminka AD Banja Luka, Mljekara PAĐENI d.o.o. Bileća, Vitinka AD Kozluk, Kupres- Milch d.o.o. Kupres, “EKO SIR PUĐA” Livno, Vinarija Jungić d.o.o. Čelinac,...), te značajan broj drugih kompanija i zanatskih proizvođača iz Bosne i Hercegovine.

Više informacija o nagrađenim kompanijama i proizvodima iz Bosne i Hercegovine možete pronaći ovdje.

Podsjećamo, na 84. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine, u organizaciji Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, Privredne/Gospodarske komore Federacije i Privredne komore Republike Srpske, svoje proizvode i usluge predstavit će 28 kompanija iz poljoprivredno-prehrambene industrije.

Foto: sajam.net


Tagovi

Novosadski sajam Nagrade Kompanije


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.