Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrana Gurmana
  • 07.07.2020. 13:30

Prijavite se na kampanju "Hrana Gurmana" i promovirajte svoje proizvode

Cilj kampanje "Hrana Gurmana" je pomoći malim biznisima da se nose sa negativnim ekonomskim utjecajem pandemije COVID-19 pridonoseći širenju njihove baze kupaca i povećanju prodaje

Foto: JumpStory
  • 110
  • 14
  • 0

Pozivaju se svi mikro, mali i srednji proizvođači i ponuđači visokokvalitetne hrane iz sektora voća i povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda, peradarstva, proizvodnje meda, ljekovitog i aromatičnog bilja (uključujući kozmetiku) te šumskog voća i gljiva da iskažu svoj interes za učešće u kampanji promocije malih biznisa nazvanom “Hrana Gurmana”. Poziv je pod organizacijom Sweden/USAID FARMA II projekt, kojeg finansiraju Vlada Švedske i USAID.

Poziv je također otvoren za specijalizovane trgovine koje nude ove proizvode i restorane koji koriste Bh. proizvode u svojim kuhinjama.

Organizatori ističu kako je: "Cilj kampanje "Hrana Gurmana" pomoći malim biznisima da se nose sa negativnim ekonomskim utjecajem pandemije COVID-19 pridonoseći širenju njihove baze kupaca i povećanju prodaje. Kampanja će podržati male biznise u predstavljanju svojih visokokvalitetnih proizvoda i povezati ih s ljubiteljima ukusne i zdrave hrane kao i prirodne kozmetike".

Kampanja će se odvijati naredna tri mjeseca

Kampanja "Hrana Gurmana" odvijat će se u tokom naredna tri mjeseca na pet kanala društvenih medija, uključujući Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, i LinkedIn, kao i na web stranici FARMA II projekta. Promovisat će 120 malih biznisa, uključujući 100 proizvođača, deset delikatesnih radnji i deset restorana koji koriste domaće proizvode u pripremi specijaliteta.

Kao minimalne preduslove za učešće u kampanji navode sljedeće:

  • Trgovine i restorani moraju biti registrovani kao privatna preduzeća, dok proizvođači mogu biti registrovani kao privatna preduzeća ili zadruge koje proizvode visokokvalitetne proizvode iz sektora voća i povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda, peradarstva, meda, ljekovitog i aromatičnog bilja, šumskog voća i gljiva; i
  • Mali biznisi trebaju biti voljni da sarađuju u kampanji i da pruže sve informacije i fotografije potrebne za učinkovitu promociju.

Prijavite se najkasnije do 20. jula

Svi zainteresovani mali biznisi koji ispunjavaju gore navedene kriterije mogu se prijaviti za učešće u kampanji najkasnije do 20. jula 2020. godine. Proizvođači trebaju koristi ovaj link za prijavu, dok se trgovine i restorani trebaju prijaviti ovdje.

Sva pitanja vezana za kampanju "Hrana Gurmana" mogu se poslati putem e-maila na adresu: hranagurmana@farmabih.ba, najkasnije do 19. jula 2020., u 18.00 sati.


Tagovi

Hrana Gurmana FARMA II projekt Promoviranje domaće hrane Predstavljanje proizvoda


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.