Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Balkan Cheese Festival
  • 07.03.2017. 18:00

Prepoznat kvalitet, bh sirevi osvojili Balkan

Kupreški, tešanjski, livanjski i kozji sir pobrali su nagrade na petom Balkan Cheese festivalu!

Foto: Facebook/Balkan Cheese Festival
  • 1.169
  • 60
  • 0

Četiri od pet nagrada posjetilaca osvojili su sirevi iz BiH na prodajnoj izložbi autohtonih sireva Balkana, održanoj proteklog vikenda u Beogradu. Pobijedio je "kupreški sir", drugi je bio "tešanjski sir", Zlatna kap, četvrti "livanjski sir" mljekare Orman, a peti "kozji sir" mljekare Mons produkt iz Teslića.

Na petom "Balkan Cheese Festivalu" proizvođači sireva iz Bosne i Hercegovine predstavili su se u konkurenciji 300 sireva iz Srbije, Crne Gore, BiH i Švicarske, koja je ove godine bila zemlja-gost festivala.

Svoje sireve uz podršku USAID/Švedska FARMA II projekta predstavili su OPZ Zlatna kap Jelah, Tešanj (osam vrsta sira), ZZ Promilk, Prozor (jedan sir), Eko sir Puđa, Livno (tri vrste sira), Mons Produkt, Teslić (dvije vrste sira), Kupres Milch, Kupres (pet vrsta sira), Mandiko, Banja Luka (sir i kajmak petrovački) i Udruženje proizvođača sira u BiH. Samostalno je izlagala je i mljekara Orman iz Livna.

Navedene nagrade još jedna su u nizu potvrda izvanrednog kvaliteta naših sireva, saopćili su iz USAID/Švedska FARMA II projekta.

Foto: Facebook/Balkan Cheese Festival


Tagovi

Sirevi Festival Nagrade FARMA II


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.