Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sigurnost hrane
  • 18.09.2016. 12:00

Pravilnici o hrani za bolju zaštitu potrošača

Vijeće ministara izmijenilo je i dopunilo tri pravilnika kojima se uređuje sigurnost i unapređuje kvaliteta hrane i vrši njihovo usklađivanje sa zakonodavstvom EU.

Foto: Bigstockphoto/Davizro Photography
  • 136
  • 6
  • 0

Tri pravilnika o hrani usklađena su s acquisom što će donijeti bolju zaštitu potrošača i otkloniti trgovinske barijere, navode iz Vijeća ministara BiH.

Vijeće ministara, na prijedlog Agencije za sigurnost hrane BiH, donijelo je pojedinačne pravilnike o izmjenama i dopunama tri pravilnika kojima se uređuje sigurnost i unapređuje kvaliteta hrane i vrši njihovo usklađivanje sa zakonodavstvom EU.

Riječ je o izmjenama i dopunama Pravilnika o mikrobiološkim kriterijima za hranu, o izmjenama i dopunama Pravilnika o tržišnim standardima za maslinovo ulje, te o izmjenama i dopunama Pravilnika o maksimalno dopuštenim količinama za određene kontaminante u hrani, koji nose oznaku "E", kao potvrdu usklađenosti s propisima EU-a.

Na ovaj način BiH će imati usuglašene propise s acquisom u ovim oblastima, što će omogućiti domaćim proizvođačima da imaju ravnopravan tretman na tržištu.

Cilj ovih pravilnika je zaštita potrošača i omogućavanje da izvrše izbor u vezi s hranom koju upotrebljavaju, kao i zaštita proizvođača u smislu otklanjanja barijera u trgovini, zaključuju u Vijeću ministara.

Foto: Bigstockphoto/Davizro Photography


Tagovi

Sigurnost hrane Vijeće ministara Usuglašeni propisi Pravilnik


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]