Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede RS
  • 26.02.2015. 15:30

Postignut dogovor o upotrebi aditiva u hrani u RS

Prihvaćen je i prijedlog predsjednika Odbora mesoprerađivača da se u Pravilniku naprave izuzeci koji će se odnositi na trajne proizvode.

  • 171
  • 7
  • 0

Izmjena Pravilnika o upotrebi prehrambenih aditiva u hrani, osim boja i zaslađivača "(SL. Gl Republike Srpske", broj: 118/14), bila je tema sastanka koji je održan u Ministarstvu pljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, a na kojem su još bili prisutni i predstavnici Privredne komore Republike Srpske, Veterinarskog instituta "Vaso Butozan", Instituta za zaštitu zdravlja Republike Srpske, Veterinarske inspekcije i Inspekcije za hranu te predstavnici mesoprerađivača u RS.

Jednoglasno je prihvaćeno da su u BiH na snazi dva pravilnika koji propisuju istu maksimalnu količinu ukupnih fosfata u proizvodima od mesa, a ona iznosi 5g/kg.

Prihvaćen je i prijedlog predsjednika Odbora mesoprerađivača da se u Pravilniku naprave izuzeci koji će se odnositi na trajne proizvode, budući da sadržaj prirodnih fosfata u pojedinim partijama mesa, kao što su pršut, pečenica i slični trajni proizvodi, bez dodavanja prelazi 5g/kg.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS


Tagovi

Prehrambeni aditivi Trajni proizvodi Fosfati u mesnim proizvodima Inspekcija za hranu Veterinarski institut Vaso Butozan Institut za zaštitu zdravlja RS Privredna komora RS Bosna i Hercegovina