Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • GMO-free
  • 07.06.2017. 14:00

Označavanje i kontrola GMO-free prehrambenih proizvoda

Cilj Konferencije o označavanju i kontroli GMO-free prehrambenih proizvoda u BiH je javno pokretanje smjernica i informiranje o njihovim implikacijama na institucije, privatni sektor i potrošače.

  • 380
  • 29
  • 0

Njemačko udruženje za međunarodnu saradnju (GIZ) i Agencija za sigurnost hrane u Bosni Hercegovini, u saradnji sa Vanjskotrgoviniskom/Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, organizuju Konferenciju o označavanju i kontroli GMO-free prehrambenih proizvoda u Bosni i Hercegovini koja ima za cilj javno pokretanje smjernica i informiranje o njihovim implikacijama na institucije, privatni sektor i potrošače.

Konferencija će se održati 13. juna 2017. godine u prostorijama Komore u Sarajevu (Branislava Đurđeva 10) sa početkom u 10 sati.

Razvoj regionalno usklađenih standarda za označavanje i kontrolu GMO-free prehrambenih proizvoda za zemlje dunavske regije je dogovoren između Ministarstava poljoprivrede iz 14 zemalja regiona u okviru Dunav Soja deklaracije koja je također potpisana od strane resornih ministarstava u BiH. Ovaj razvojni proces koji je uključivao pregled nacrta standarda od strane relevantnih institucija u BiH na državnom nivou, podržan je od strane GIZ projekta "GMO-free kvalitetna soja iz Dunavske regije".

Bosna i Hercegovina je prva od četrnaest zemalja članica koja je usvojila standarde u formi smjernica.

Zainteresovani za učešće na ovoj konferenciji potrebno je da potvrde prisustvo do 09. juna na e-mail adresu:tijana.muhamedagic@komorabih.ba.


Tagovi

Dunav Soja GMO-free


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.