Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Starfield & Oils
  • 02.12.2016. 18:00

Otvaranje fabrike ulja i novih radnih mjesta

Fabrika trenutno zapošljava više od dvadeset radnika, a nakon zvaničnog početka proizvodnje bit će potrebe za dodatnim zapošljavanjem.

Foto: vogosca.ba
  • 2.476
  • 121
  • 0

U Staroj industrijskoj zoni Vogošća do kraja godine očekuje se otvaranje fabrike ulja Starfield & Oils. Naime, predstavnici općinske službe za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti zajedno sa predstavnicima Udruženja privrednika i poljoprivrednika iz Vogošće posjetili su fabriku ulja.

Prilikom obilaska proizvodnih kapaciteta delegacija se upoznala sa planovima koji uključuju širenje poslovanja i otvaranje novih radnih mjesta, koja će omogućiti egzistenciju značajnog broja Vogošćana.

Direktor Starfield & Oils-a Abdurahman Ćesko tom je prilkom kazao da trenutno zapošljava više od dvadeset radnika, a da će nakon zvaničnog početka proizvodnje biti potrebe za dodatnim zapošljavanjem. Osim lokalnog, fabrika ima i širi značaj s obzirom da će se sirovine nabavljati od proizvođača suncokreta iz drugih dijelova BiH, a nusproizvod će se povoljno prodavat lokalnim stočarima.

Foto: vogosca.ba


Tagovi

Vogošća Starfield &Oils Fabrika Otvaranje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.