AgroKlub.ba

\

Prehrambena industrija

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Prehrambena industrija » Otvaranje fabrike ulja i novih radnih mjesta

Otvaranje fabrike ulja i novih radnih mjesta

Starfield & Oils

Otvaranje fabrike ulja i novih radnih mjesta

Datum: 02.12.2016. 18:00

Kategorija:

Prehrambena industrija

Fabrika trenutno zapošljava više od dvadeset radnika, a nakon zvaničnog početka proizvodnje bit će potrebe za dodatnim zapošljavanjem.

U Staroj industrijskoj zoni Vogošća do kraja godine očekuje se otvaranje fabrike ulja Starfield & Oils. Naime, predstavnici općinske službe za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti zajedno sa predstavnicima Udruženja privrednika i poljoprivrednika iz Vogošće posjetili su fabriku ulja.

Prilikom obilaska proizvodnih kapaciteta delegacija se upoznala sa planovima koji uključuju širenje poslovanja i otvaranje novih radnih mjesta, koja će omogućiti egzistenciju značajnog broja Vogošćana.

Direktor Starfield & Oils-a Abdurahman Ćesko tom je prilkom kazao da trenutno zapošljava više od dvadeset radnika, a da će nakon zvaničnog početka proizvodnje biti potrebe za dodatnim zapošljavanjem. Osim lokalnog, fabrika ima i širi značaj s obzirom da će se sirovine nabavljati od proizvođača suncokreta iz drugih dijelova BiH, a nusproizvod će se povoljno prodavat lokalnim stočarima.

Foto: vogosca.ba

Broj pregleda članka: 2412; Uspješnost članka: 122.6

Tagovi: Fabrika, Otvaranje, Vogošća, Starfield &Oils

Ključne riječi članka: otvaranje, fabrike, ulja, i, novih, radnih, mjesta, otvaranje, starfield, &, mjesta, radnih, fabrike, novih, starfield &, & oils, radnih mjesta, novih radnih, fabrike ulja, otvaranje fabrike, novih radnih mjesta


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!