Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani maslinovog ulja
  • 16.12.2016. 14:00

Osam zlatnih medalja za ljubuška maslinova ulja

Zlatne medalje su dobili: Dragan Mikulić, Ivan Pavlović prof., Milenko Brbor, Ivan Pavlović, Davor Vasilj, Jozo Pavlović, Murić d.o.o., i Andrej Lučić.

Foto: radioljubuski.ba
  • 885
  • 42
  • 0

Ljubuška maslinova ulja osvojila su osam zlatnih medalja u kategoriji Ekstradjevičanskog maslinovog ulja na 6. Međunarodnoj manifestaciji "Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji" održanoj u Vodicama.

Pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva poljoprivrede RH, u hotelu Olympia u Vodicama održana je tradicionalna manifestacija "Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji", koju je šestu godinu zaredom organizirala Udruga dalmatinskih uljara. U konkurenciji je bilo rekordnih 281 uzoraka ulja koja su za ovo natjecanje prijavili maslinari i uljari iz Dalmacije, Hrvatskog primorja, Istre i BIH-a, piše radioljubuski.

Edukacijski dio Manifestacije praćen je temama iz sektora maslinarstva i uljarstva. Ove godine je na Manifestaciji ocijenjeno 281. ulje od kojih je 137 ulja bilo u zlatnoj ekstra djevičanskoj kvaliteti, 57 u srebrnoj, 31 ulje je dobilo brončanu medalju, a 12 ulja diplomu za ekstra djevičansku kvalitetu, 42 ulja su dobila diplomu za djevičansku kvalitetu, a 3 ulja su bila u lampante kategoriji.

Važno je napomenuti da je svake godine sve veći broj proizvođača maslinovog ulja iz Hercegovine prisutan na ovoj manifestaciji koje po svojim kemijskim analizama i organoleptičkim svojstvima spadaju u sam vrh Ekstradjevičanskih maslinovih ulja.

Na manifestaciji je dodijeljeno čak 130 zlatnih medalja za ekstradjevičansku kvalitetu ulja a iz Ljubuškog zlatne medalje su dobili: Dragan Mikulić, Ivan Pavlović prof., Milenko Brbor, Ivan Pavlović, Davor Vasilj, Jozo Pavlović, Murić d.o.o., i Andrej Lučić.

Foto: radioljubuski.ba


Tagovi

Ljubuški Maline Ulje Medalje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić