Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Istraživanja hrane
  • 06.07.2016. 19:30

Omiljene Kinder čokoladice štetne?

Njemački regulator Foodwatch proveo je testiranja slatkiša te su došli do zaključaka kako bi čokoladice Ferrero Kinder's Riegel, Lindt Fioretto Nougat Minis i Sun Rice Classic Schokohappen mogle biti kancerogene.

Foto: Profimedia
  • 273
  • 12
  • 0

Čokoladice Ferrero Kinder's Riegel, Lindt Fioretto Nougat Minis i Sun Rice Classic Schokohappen sadrže štetnu tvar koja bi mogla biti kancerogena! Tvrdi to njemački regulator Foodwatch koji je proveo testiranja slatkiša. Točnije, kažu da su kontaminirane tzv. aromatskim mineralnim uljima (MOAH). No, proizvođači ih zasad odbijaju povuči s tržišta i poručuju da je sve legalno, javlja rt.com.

Foodwatch je testirao i više od 20 vrsta čipseva od krumpira i raznih drugih čokoladica u kojima je našao i zasićena mineralna ulja (MOSH).

"Ne možete ih vidjeti, ne možete ih osjetiti, ali oni su tamo. Preporučamo da te proizvode ne kupujete jer jednostavno nisu prihvatljivi za konzumaciju", rekao je John Hegg iz Foodwatcha.

Dodao je i kako Kinder Riegel čokoladice imaju najopasnije MOSH i MOAH vrijednosti. Kemikalije u hranu ulaze najčešće preko recikliranih pakiranja na kojima je boja koja može sadržavati ulja. Foodwatch poziva na ograničavanje mineralnih ulja MOSH u hrani i nultu toleranciju na ulja MOAH.

Foto: Profimedia


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.