Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mesna industrija
  • 25.05.2015. 11:00

Novi pogoni vrijedni 4,5 milijuna KM

Kapacitet nove hale iznosi 100 tona mjesečno, prostire se na 17.000 kvadrata, a vrijednost investicije iznosi oko 4,5 miliona KM.

Foto: freedigitalphotos.net
  • 85
  • 5
  • 0

U Visokom su 22. 05.2015. godine federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Šemsudin Dedić i premijer Zeničko-dobojskog kantona, Miralem Galijašević svečano otvorili novi pogon mesne industrije Semko.

Tom je prilikom ministar iskazao svoje zadovoljstvo pokretanjem novih pogona i realizacijom novih ideja u mesnoj industriji. Dodao je i da se čuveni visočki suhomesnati proizvodi ovdje proizvode od kvalitetne domaće sirovine, što je smatra, jedini način da se smanji veliki poljoprivredni defici. Osim toga, jačanje kvalitetnih domaćih prerađivača smanjuje dominaciju uvezenih proizvoda koji često predstavljaju nelojalnu konkurenciju proizvođačima iz FBiH.

Puštanjem u rad novih pogona, otvoreno je 20 novih radnih mjesta, što je značajno za ovaj kraj. Kapacitet nove hale iznosi 100 tona mjesečno, prostire se na 17.000 m2, a vrijednost investicije iznosi oko 4,5 miliona KM. Iz Semka su najavili još jednu halu, koja će opet biti prilika za nova zapošljavanja, a realizacija se očekuje kroz godinu ili dvije. Razgvara se i o plasmanu proizvoda na tursko tržište čija se realizacija očekuje uskoro.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Šemsudin Dedić Miralem Galijašević Industrija mesa Visoko Plasman proizvoda Tursko tržište Domaće sirovine Suhomesnati proizvod Domaći proizvođači