Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Općina Kakanj
  • 29.09.2016. 12:00

Niče fabrika za preradu animalnih nusproizvoda

Fabrika, čija je gradnja započela u Kaknju, će vršiti toplinsku preradu životinjskih nusproizvoda sa ciljem proizvodnje animalnih proteina, te životinjske i tehničke masti.

  • 892
  • 43
  • 0

Na području Kaknja u toku je izgradnja fabrike za preradu životinjskih nusproizvoda u koju će biti investirano 20 miliona KM! Fabriku će predstaviti sutra (petak, 30. septembra) predstavnici kompanije "Agroproteinka" Zagreb i kakanjske firme "Bioorganika" koju je osnovala pomenuta kompanija, na lokaciji izgradnje (Modrinje, prostor uz regionalnu cestu Kakanj-Zenica).

Kako navode na stranicama Općine Kakanj, fabrika će vršiti toplinsku preradu životinjskih nusproizvoda sa ciljem proizvodnje animalnih proteina, te životinjske i tehničke masti.

Investicija vrijedna 20 miliona KM

Radi se o investiciji firme "Agroproteinka" Zagreb koja je u Kaknju osnovala firmu "Bioorganika" radi realizacije investicije ukupne vrijednosti od oko 20 miliona KM. Uz višemilionska ulaganja na području Kaknja ova investicija će rezultirati i značajnim brojem novih radnih mjesta.

Izgradnja ove fabrike rezultat je povoljnog poslovnog ambijenta kojeg je kreirala Općina Kakanj i brojnih pogodnosti koje su osigurane za investitore.

Fabriku koja se gradi predstavit će projekt-menadžer investicije Stjepan Ledić i direktor firme "Bioorganika" Ivica Grlić, a novinarima će se obratiti i načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

U novoj fabrici, naglašavaju, neće biti spaljivanja animalnog otpada u Kaknju, dakle nema novih opasnih dimnjaka, a rad fabrike će se zasnivati na strogom poštivanju zakonskih propisa i normativa Evropske unije koji se odnose na zaštitu okoline.

Izvor i foto: Općina Kakanj/kakanj.com.ba


Tagovi

Opčina Kakanj Fabrika Prerada Životinjski nusproizvodi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.