Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival maslina
  • 08.02.2017. 10:00

Maslinovom ulju iz Neuma titula najboljeg

Maslinovo ulje Josipa Matića - Lole proglašeno je najboljim maslinovim uljem u kategoriji ekstradjevičanskog maslinovog ulja miješanih sorti na 2. festivalu maslina održanom u Zagrebu.

  • 602
  • 48
  • 0

Najboljim maslinovim uljem u kategoriji ekstradjevičanskog maslinovog ulja miješanih sorti proglašeno je ulje maslinara Josipa Matića - Lole iz Neuma. Prestižno priznanje, njegovo je ulje osvojilo na 2. festivalu maslina koji je proteklog vikenda održan u Zagrebu, u Hrvatskoj.

Na ocjenjivanju ove su godine ukupno sudjelovala 163 uzorka ulja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te iz Slovenije. U kategoriji monosortnog ekstradjevičanskog maslinovog ulja prva tri mjesta zauzeli su Darko Jakomin (istarska belica, Koper), Miran Adamič (maurino, Izola) i Dolija 08 d.o.o.(rosinjola,Veliki Vareški, Marčana).

Šampion Drugog festivala maslina u Zagrebu je Darko Jakomin (istarska belica, Koper). Festival je u glavnom gradu Hrvatske organizirala Udruga maslinara koja je nastala 2011. godine s ciljem informiranja članova o maslinarstvu te okupljanja zaljubljenika u maslinarstvo i masline iz Zagreba. Članovi udruge imaju maslinike od Istre pa sve do Dubrovnika.


Tagovi

Festival maslina Ulje Neum Priznanje Josip Matić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]