Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Balkan Cheese Festival
  • 11.10.2016. 16:00

Livanjski sir - najbolji sir na Balkanu!

Na "Balkan Cheese Festivalu" - izložbi autohtonih sireva Balkana u Beogradu, prvo i drugo mjesto osvojili su sirevi iz BiH!

Foto: Facebook/Livanjski sir
  • 248
  • 8
  • 0

Livanjski sir proglašen je najboljim na Balkanu! Naime, na "Balkan Cheese Festivalu" - izložbi autohtonih sireva Balkana u Beogradu, prvo je mjesto osvojio livanjski sir sa štanda Mljekare Orman iz Livna.

Drugo mjesto je također zauzeo sir iz Bosne i Hercegovine odnosno Zlatni sir, sa štanda farme "Zlatni Bor", u istoimenom fočanskom selu na platou kanjona Tare. Treće je mjesto pripalo Kozjem svježem siru "Provansa" sa začinskim biljem, sa štanda Mlekare CARPE DIEM iz Srbobrana u Južno - Bačkom okrugu u Srbiji.

Priznanje za inovacije dobio je brend Mama Đuđin Sir Poljoprivrednog gazdinstva Jovanov Zorana iz Kovilja - takođe u Južno-Bačkom okrugu u Srbiji, za rolovane sireve sa mliječnom, bijelom čokoladom, kokosom, smokvama i višnjama.

Na festivalu je bilo predstavljeno više od stotinu vrsta sireva i delikatesa 42 izlagača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Italije, piše biznisinfoba.

Foto: Facebook/Livanjski sir


Tagovi

Livanjski sir Najbolji na Balkanu Festival sira Beograd


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]