Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Trgovinska razmjena
  • 19.04.2018. 14:00

Kosovo će prolongirati odluku o sankciji na mlijeko i mliječne proizvode

Ddogovoreno je da se odluka prolongira do sastanka nadležnih predstavnika ministarstava, koji će biti održan u narednih sedam dana.

Foto: Vijeće ministara BiH
  • 186
  • 10
  • 0

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić susreo se u Skoplju, na marginama Prvog digitalnog samita Zapadnog Balkana, s premijerom Kosova Ramushom Haradinajem. Razgovarano je o aktuelnim bilateralnim i regionalnim pitanjima.

Na sastanku je razgovarano je i o unapređenju ekonomskih odnosa i zaključeno da bi trgovinska razmjena BiH i Kosova bila znatno veća ako bi se unaprijedio vizni režim koji bi omogućio brži i efikasniji promet ljudi i roba, jer trenutno i privrednici i građani bezrazložno trpe posljedice aktuelnog rigidnog viznog rezima.

Predsjedavajući Zvizdić i premijer Haradinaj su razgovarali i o sankcijama koje Kosovo namjerava uvesti  BiH, a  u vezi sa uvozom mlijeka i mliječnih proizvoda iz BiH, i dogovorili su da se ova odluka prolongira do sastanka nadležnih predstavnika ministarstava, koji će biti održan u narednih sedam dana, kada se očekuje da se dogovore rješenja u skladu sa pozitivnom praksom. 

BiH mljekari i prerađivači mlijeka na udaru 17% kosovskog nameta

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da se, zbog budućnosti novih generacija, zemlje regije trebaju okrenuti naprijed i jačati prijateljske odnose, graditi transportnu, energetsku i digitalnu infrastrukturu, te sistemski usvajati standarde EU.

 


Tagovi

Denis Zvizdić Ramush Haradinaj Vijeće ministara BiH Sankcije Uvoz mlijeka Uvoz mliječnih proizvoda


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.