Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Označavanje piva
  • 14.07.2016. 12:00

Kalorije, masti - sve mora pisati na pivu!

Američki Institut za pivo zatražio je od proizvođača da na etiketama bude više informacija o tome od čega se sastoji svako pivo.

Foto: pictore/Bigstockphoto
  • 197
  • 8
  • 0

Američki Institut za pivo zatražio je od proizvođača da na etiketama bude više informacija o tome od čega se sastoji svako pivo. Točnije, da osim na etiketama, više pojedinosti o sastojcima objave i na pakiranjima te web stranicama i to o kalorijama, ugljikohidratima, bjelančevinama, masti te postotku alkohola.

Također, potrebno je navesti i godinu proizvodnje piva, a sve te podatke potrošač bi mogao doznati čak i putem QR koda, navodi Institut.

Pivo najpopularnije piće u SAD-u

Suglasnost oko objave svih informacija trebala bi se donijeti na dobrovoljnoj osnovi, a nadaju se da će takvo obilježavanje zaživjeti najkasnije do 2020. Institut za pivo, kao i tvrtke članice vjeruju da je to korak unaprijed koji pokazuje njihovu predanost kvaliteti i transparentnosti.

"Pivo je najpopularnije alkoholno piće u SAD-u i vjerujem da će pivovare kao i uvoznici prihvatiti navesti sve sastojke na svom proizvodu. Osiguravanjem korisnih informacija pojačat će se i prava potrošača pri izboru piva", rekao je predsjednik Uprave Instituta za pivo, Jim McGreevy.

Potrošači u Americi žele znati više o proizvodima koje kupuju. Potvrđuje to i nedavna anketa koja je pokazala da čak 72% ljubitelja piva smatra važnim pročitati sastojke proizvoda koji kupuju.

Foto: pictore/Bigstockphoto


Tagovi

Pivo Označavanje Kvaliteta Etiketa Alkohol Masti


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.