Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zeleno zlato
  • 09.09.2016. 16:00

Iz fontane u Sloveniji ne teče voda već pivo!

Prva fontana piva u Evropi otvorena je u Žalcu u Sloveniji!

Foto: Turizem Žalec/Facebook
  • 214
  • 8
  • 0

Slovenija je dobila novu turističku atrakciju - prvu fontanu piva u Evropi! Naime, u mjestu Žalec otvorena je fontana Zeleno zlato iz koje ne curi voda već, pretpostavljate, pivo. Slovenija je inače peta u svijetu po proizvodnji hmelja, a Donja Savinjska dolina gdje se i nalazi Žalec je upravo djedovina proizvodnje te ratarske biljke.

"U Žalcu želimo položiti temelje zanimljive priče o budućnosti i povezati je s postojećom povijesti i sadašnjosti. Rezultat te želje je fontana Zeleno zlato", opisuju na turizem-zalec.si.

Projekt pivske fontane započeo je još 2014. na inicijativu tadašnjeg predsjednika Udruge turističkih zajednica Općine Žalec, mr. Matjaža Omladiča. Fontana ima osam slavina, no iz pet se zasad može točiti pivo. Doduše, ne i besplatno. Tko želi kušati, mora platiti 6 eura za što dobije posebnu čašu s mikročipom u koju može nasipati po decilitar piva iz svake slavine.

"Cilj nije da se ljudi ovdje napiju, već želimo promovirati kulturu konzumiranja piva", izjavio je gradonačelnik Žaleca Janko Kos.

Fontana se nalazi u gradskom parku u središtu grada, na tržnici.

Foto: Turizem Žalec/Facebook


Povezana biljna vrsta

Hmelj

Hmelj

Sinonim: - | Engleski naziv: Hop | Latinski naziv: Humulus lupulus

Hmelj je višegodišnja biljka i pripada u najunosnije ratarske kulture. Višegodišnja je dvodomna biljka, što znači da se muške i ženske biljke morfološki razlikuju. Uzgaja se da bi... Više [+]

Tagovi

Fontana piva Žalec Slovenija Hmelj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !