Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Inspektorat RS u 2016.
  • 23.03.2017. 10:00

Inspekcija zabranila uvoz za 28 pošiljki hrane

U 2016. Inspektorat RS zabranio je uvoz 28 pošiljki hrane i šest pošiljki poljoprivrednog repromaterijala. U unutrašnjem prometu povučeno je 1.064 kilograma prehrambenih namirnica i 19.000 sadnica sadnog materijala.

Foto: inspektorat.vladars.net
  • 600
  • 32
  • 0

Preventivnim djelovanjem, inspekcije Inspektorata Republike Srpske su u 2016. godini zabranile uvoz i distribuciju na tržište RS različitih proizvoda koji nisu ispunjavali propisane norme kvaliteta i zdravstvene ispravnosti, a sve u cilju zaštite zdravlja i bezbjednosti potrošača.

Zabranjen je uvoz za 28 pošiljki hrane, 39 pošiljki predmeta opšte upotrebe kao što su igračke, posuđe, sredstva za održavanje higijene i šest pošiljki poljoprivrednog repromaterijala. U unutrašnjem prometu povučeno je i uništeno 253 komada nebezbjednih igračaka, 1.016 komada neprehrambenih potrošačkih proizvoda kao što su kvarcne grijalice, različite svjetiljke, bicikli, skejtbordi, ljestve za kućnu upotrebu, 1.064 kilograma prehrambenih namirnica, 19.000 sadnica sadnog materijala zbog utvrđenog prisustva štetnih organizama i drugo.

"Inspektorat Republike Srpske i dalje će predano raditi na provođenju i poštivanju zakona i zaštiti prava potrošača, ali je takođe potrebno i da građani zajedno sa nama djeluju na tržištu, da ukažu trgovcima na propuste u radu ako ih uoče, da se informišu u udruženjima za zaštitu potrošača, kao i da obavijeste nadležne inspekcije o nepravilnostima sa kojima se susreću", pozivaju iz Inspektorata.

U proteklim godinama, zaključuju, napravljeni su značajni pomaci po pitanju osviještenosti samih potrošača o njihovim pravima, takođe i privredni subjekti su postali svjesniji svojih obaveza u ovoj oblasti, ali i dalje postoji još mnogo zadataka koje zajedno trebamo riješiti da bismo postigli željeni cilj, a to je zadovoljan i zaštićen potrošač.

Foto: inspektorat.vladars.net


Tagovi

Inspektorat Uvoz Hrana


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Voda 🟢
Plastenik 🟢
Temperatura 🟢
Uslovi 🟢

Za 5 dana ponovo na berbi nakon šišanja 🟢

#hranjivakocka

Peršin 😍