Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ekologija
  • 02.01.2017. 15:00

Francuska zabranila upotrebu plastičnog posuđa

Francuska je prva zemlja koja na ovaj način pokušava da se bori protiv klimatskih promjena.

Foto: Talita Nicolielo / Big Stock
  • 2.080
  • 103
  • 0

Francuska vlada donijela je novi zakon prema kojem se čaše, tanjuri i pribor moraju proizvoditi isključivo od biorazgradivih materijala, piše britanski Independent. Rok do kojeg proizvozvođači moraju promijeniti način rada je 2020. godina.

Za i protiv plastičnog posuđa

Inicijativu, koja je dio borbe protiv klimatskih promjena pokrenula je stranka Zelenih. Iako se mnogi slažu sa ovim prijedlogom, postoje i oni koji vjeruju da se kosi sa pravilom o slobodnom kretanju robe, koje vrijedi u Evropskoj uniji. Tako briselska organizacija Pack2Go koja predstavlja proizvođače ambalaža, najavljuje borbu protiv ovog zakona i vjeruju da se ona neće proširiti na cijelu Europu.

Borba protiv zagađenja ili još veći problem?

"Pozivamo Evropsku komisiju da učini ispravnu stvar i da utječe na Francusku koja se protivi evropskim zakonima" rekao je Eamonn Bates, tajnik organizacija Pack2Go. On tvrdi da ne postoje dokazi da su biološki materijali korisniji za okruženje. Smatra da će ova odluka biti pogrešno shvaćena te da će ljudi za sobom ostavljati smeće, vjerujući da će biti razgrađeno.

Foto: Talita Nicolielo / Big Stock


Tagovi

Plastično posuđe Klimatske promjene Okoliš Francuska


Autorica

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Tko smije taj može, tko ne zna za strah, taj ide naprijed.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

-ZBOG ATRAKTIVNOG LIŠĆA I ZAPANJUJUĆIH BOJA U JESEN IZABERITE EUONYMUSE - Euonymusi su dostupni u širokom rasponu boja i veličina, a uključuju i zimzelene i listopadne vrste euonymusa. To vam daje dobar izbor različitih biljaka euonymusa ko... Više [+]