• Naše teglice
  • 02.06.2018. 12:00

Dušanka Šurlan sa pekmezom od šipka pokrenula poslovnu ideju "Naše teglice" - i pobijedila

U okviru Akcelerator pilot programa koji je provela Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS) Duškina poslovna ideja "Naše teglice”" – organski uzgoj i prerada šipka, proglašena je za najbolju.

Foto: Ranka Vojnović
  • 2.506
  • 276
  • 0

Dušanka Šurlan iz Novog Grada ima organsku plantažu šipka i pokrenula je proizvodnju pekmeza. Prije dva mjeseca je svoju ideju prijavila na konkurs Accelerator pilot programa i prošla dvomjesečnu obuku, savjetodavnu podršku za realizaciju ideje. 

Duška Šurlan: Odlučila sam ostati i uzgajati šipak

U okviru Akcelerator pilot programa koji je provela Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS) Duškina poslovna ideja "Naše teglice”" – organski uzgoj i prerada šipka, proglašena je za najbolju.

Nagrađene još dvije poslovne ideje

Deset poslovnih ideja je ušlo u finalni Izbor za najbolju poslovnu ideju. Stručni žiri je odlučio da je Duškina ideja najbolja, a u sastavu žirija bili su: Vera Nunič (Tehnološki park Ljubljana), Srđan Ivanković (ICBL) i Maja Knežević (RARS).

Program je je realizovan u okviru projekta Accelerator koji je sufinansirala Evropska unija iz sredstava Evropskog regionalnog razvojnog fonda i IPA sredstava u okviru Dunavskog transnacionalnog programa. U okviru programa nagrađene su još dvije poslovne ideje.

Naporan rad se isplatio

Dušanka je organsku plantažu šipka podigla u selu Petkovac blizu Novog Grada.

"Ova nagrada mi veoma mnogo znači. Teško je nešto započeti, a majka i tri kćerke su mi bile najveća podrška i inspiracija. Bez njih ne bih uspjela da realizujem svoju ideju. Tokom dva mjeseca obuke u ovom programu naučila sam mnogo i stekla nove vještine koje će mi pomoći u daljem razvoju ove poslovne ideje", istakla je Dušanka.

Svoju ljubav je prenijela i na kćerku Zoranu koja nastavlja majčinim stopama i odlučila je da studira agronomiju.


Fotoprilog


Tagovi

Duška Šurlan Vera Nunič Srđan Ivanković Maja Knežević Naše teglice Poslovna ideja Akcelerator pilot program Pekmez od šipka


Autorica

Ranka Vojnović

Ranka Vojnović

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi