Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Naše teglice
  • 02.06.2018. 12:00

Dušanka Šurlan sa pekmezom od šipka pokrenula poslovnu ideju "Naše teglice" - i pobijedila

U okviru Akcelerator pilot programa koji je provela Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS) Duškina poslovna ideja "Naše teglice”" – organski uzgoj i prerada šipka, proglašena je za najbolju.

Foto: Ranka Vojnović
  • 2.575
  • 276
  • 0

Dušanka Šurlan iz Novog Grada ima organsku plantažu šipka i pokrenula je proizvodnju pekmeza. Prije dva mjeseca je svoju ideju prijavila na konkurs Accelerator pilot programa i prošla dvomjesečnu obuku, savjetodavnu podršku za realizaciju ideje. 

Duška Šurlan: Odlučila sam ostati i uzgajati šipak

U okviru Akcelerator pilot programa koji je provela Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS) Duškina poslovna ideja "Naše teglice”" – organski uzgoj i prerada šipka, proglašena je za najbolju.

Nagrađene još dvije poslovne ideje

Deset poslovnih ideja je ušlo u finalni Izbor za najbolju poslovnu ideju. Stručni žiri je odlučio da je Duškina ideja najbolja, a u sastavu žirija bili su: Vera Nunič (Tehnološki park Ljubljana), Srđan Ivanković (ICBL) i Maja Knežević (RARS).

Program je je realizovan u okviru projekta Accelerator koji je sufinansirala Evropska unija iz sredstava Evropskog regionalnog razvojnog fonda i IPA sredstava u okviru Dunavskog transnacionalnog programa. U okviru programa nagrađene su još dvije poslovne ideje.

Naporan rad se isplatio

Dušanka je organsku plantažu šipka podigla u selu Petkovac blizu Novog Grada.

"Ova nagrada mi veoma mnogo znači. Teško je nešto započeti, a majka i tri kćerke su mi bile najveća podrška i inspiracija. Bez njih ne bih uspjela da realizujem svoju ideju. Tokom dva mjeseca obuke u ovom programu naučila sam mnogo i stekla nove vještine koje će mi pomoći u daljem razvoju ove poslovne ideje", istakla je Dušanka.

Svoju ljubav je prenijela i na kćerku Zoranu koja nastavlja majčinim stopama i odlučila je da studira agronomiju.


Fotoprilog


Tagovi

Duška Šurlan Vera Nunič Srđan Ivanković Maja Knežević Naše teglice Poslovna ideja Akcelerator pilot program Pekmez od šipka


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Miš pojeo rasad ! 😕