Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mljekara Inmer
  • 04.09.2018. 17:00

Domaća mljekara Inmer osvojila dvije Zlatne medalje za kvalitet proizvoda sa bh. pašnjaka!

Senad Džombić, direktor mljekare Inmer rekao je kako su ova priznanja Inmeru i Lactalisu BH dodatni motiv da od najbolje, domaće mliječne sirovine sa bh. pašnjaka i farmi nastave nuditi domaće proizvode vrhunskog kvaliteta, što prepoznaju i struka i potrošači.

Foto: Bigstockphoto/piyaphunjun, Nezavisne
  • 2.028
  • 177
  • 0

Na 45. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu, koji je ove godine okupio maksimalan broj izlagača iz BiH i regije, njih čak 320, dodijeljene su Zlatne, Srebrene i Bronzane medalje za kvalitet proizvoda. Analizu kvalitete prijavljenih proizvoda za dodjelu sajamskih medalja vršio je Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Sarajevu, a u konkurenciji više od 150 proizvoda, nagrađeno ih je 17.

Kada je u pitanju mliječna industrija, gdje je konkurencija bila i najveća, domaćoj mljekari Inmer, koja posluje u sastavu kompanije Lastalis BH, najprestižnija nagrada sajma - Zlatna medalja, dodijeljena je za dva domaća proizvoda: Dukat trajno mlijeko sa 2,8% mliječne masnoće i novi proizvod, Domaće blago Ayran u pakovanju od 1l.

Novi proizvod - Domaće blago Ayran

I prošle godine čak tri zlata za kvalitet osvojili su proizvodi iz asortimana brenda Dukat: Dukat domaće kiselo vrhnje za svježi sir sa 25% mliječne masnoće, Dukat trajno mlijeko sa 2,8% mliječne masnoće i Dukat Brzo&Fino mileram sa 22% mliječne masnoće, pišu Nezavisne.

"Na ovogodišnjem sajmu kontinuitet kvaliteta potvrdilli smo novim zlatom za naše Dukat trajno mlijeko sa 2,8% mliječne masnoće, a izuzetno nas raduje činjenica da smo u vrlo kratkom roku od plasiranja na tržište našeg novog proizvoda Domaće blago Ayran, uspjeli dokazati njegov kvalitet i osvojiti najvrijedniju nagradu, još jednu Zlatnu medalju", izjavio je Senad Džombić, direktor mljekare Inmer i naglasio kako su ova priznanja Inmeru i Lactalisu BH dodatni motiv da od najbolje, domaće mliječne sirovine sa bh. pašnjaka i farmi nastave nuditi domaće proizvode vrhunskog kvaliteta, što prepoznaju i struka i potrošači.


Tagovi

Zlatna medalja Mljekara Inmer Dukat Gradačački sajam


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.