Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novosadski sajam
  • 17.05.2016. 10:02

Brčanskom ulju zlatna medalja za kvalitet

Stručna komisija kompaniji Bimal je dala šampionski pehar Novosadskog sajma za visoki kvalitet jestivih rafiniranih ulja. Zlatne medalje osvojila je i mesna kompanija Madi te Agragold šećer.

Foto: Bimal d.d.
  • 336
  • 12
  • 0

Zlatnu medalju za jestivo rafinirano suncokretovo ulje u pakovanjima od 1 l, 2 l, 5 l i 10 litara te zlatnu medalju za ekstra djevičansko maslinovo ulje u staklenoj boci od 0,75 litara osvojilo je ulje Bimal iz Brčkog na 83. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Šampionski pehar

Stručna komisija kompaniji Bimal je dala i nagradu u vidu velikog šampionskog pehara Novosadskog sajma za visoki kvalitet jestivih rafiniranih ulja suncokreta i ekstra djevičanskog maslinovog ulja, kao i konstantno učešće u ocjenjivanju kvaliteta jestivih ulja.

Inače, fabrika jestivog ulja Bimal iz Brčkog jedan je od najuspješnijih privrednih subjekata u BiH. Ulje izvoze diljem svijeta - čak i u Kinu te su značajan faktor vanjsko trgovinskog balansa zemlje.

Zlatne medalje Madiju i Agragoldu

Zapažene rezultate ostvarila je i mesna industrija Madi iz Tešnja osvojivši tri zlatne medalje za kvalitet proizvoda. Zlato na Sajmu u Novom Sadu osvojili su za: Madi pileće meso, pileći parizer deluxe te Madi dimljeni pileći file deluxe.

Velikim zlatnim medaljama potvrđen je i kvalitet Agragold šećera na regionalnom tržištu. Zlatnu medalju dobili su za bijeli kristalni šećer u pakovanjima od kilogram i pet kilograma i Agragold Demerara smeđeg šećera u pakovanju od kilogram.

Foto: Bimal d.d.


Tagovi

Novosadski sajam Jestivo ulje Bimal Zlatna medalja Brčko


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]