Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lagani ručak
  • 15.01.2023. 13:30

Boranija sa mlijekom i sirom? Novi ili stari recept

Čorbasta ili zapečena, sa zaprškom ili bez, kisela salata. Kako ko voli. A može li i sa mlijekom i sirom?

Foto: Nada Gudurić
  • 88
  • 6
  • 0

Povrće koje je nezaobilazno u svakoj bašti je boranija. Žuta, zelena ili šarena, puterica, olovka ili pljosnata. Čorbasta ili zapečena, sa zaprškom ili bez, kisela salata. Kako ko voli.

Ovaj recept, koji se i danas rado sprema u domaćinstvu Radulovića u Boru, po starom receptu Zoricine svekrve, otkriva Npress

Zorica Radulović iz Bora čuva recept svoje svekrve

Sjeckani crni luk, mrkvu i boraniju stavite da se kuha. Posolite vrlo malo. Dok se boranija kuha, pripremite nadljev da je začinite. Izmrvite sir i umiješajte jedno jaje.

U zavisnosti od toga koliko je sir slan, dosolit ćete i kuhanu boraniju. Kada je skuhana, dodajte čašu vrućeg mlijeka, a zatim lagano umešajte pripremljeni sir sa jajetom. Ko voli može dodati malo sjeckane mirođije ili nekog drugog začina po svom ukusu.

Prvo se sjeckani crni luk, mrkva i boranija skuhaju

Kako prenosi ovaj portal, neće vam oduzeti puno vremena za spremanje, ali će podstaći da osim klasičnog spremanja boranije probate i neko novo, a u stvari staro i možda zaboravljeno jelo.


Tagovi

Boranija Mlijeko Sir Recept za boraniju Skuhati boraniju Lagan ručak Ručak bez mesa Stara jela


Autor

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Domaćini odrasli na šljivi, a ponosni na Husein-kapetana Gradaševića. Šta je to tako posebno u gradu nad kojim se uzdiže Bijela kula? Uskoro na Agroklubu reportaža iz Gradačca... #12bisera