Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prerada voća
  • 21.05.2017. 18:00

Bh sokovi probili se na njemačko tržište

Trenutno od proizvodnje u ovoj tvornici živi 70 radnika i njihovih obitelji, ali i nekoliko tisuća kooperanata. U prošloj je godini otkupljeno oko 4.000 tona voća i povrća.

Foto: Facebook/Swity
  • 2.578
  • 115
  • 0

Tvornica za preradu voća i povrća Swity iz Gradačca ostvarila je još jedan značajan ulazak na nova, EU tržišta, kao i otvaranje suradnje s novim kupcima.

Na njemačko su tržište isporučili prve količine sokova u staklenoj ambalaži od 200 ml jabuka 100%, borovnica, breskva, šljiva, višnja i jagoda, pod vlastitim brandom Swity, prilagođene zahtjevima ovog tržišta.

"Uz ovaj vrlo značajan ulazak na njemačko tržište, također, ostvaren je i prodor prema novim kupcima, tako da je došla i prva narudžba iz slovenskog Mercatora za marmelade od 20 grama iz tzv. HORECA programa. Džemovi i extra džemovi pod brandom Fruby uskoro stižu na tržište Mađarske, a vode se i pregovori sa potencijalnim kupcem tetra pak sokova za tržište UAE i šire regije Arapskog zaljeva”, izjavio je za abcportal Haris Salihbašić, direktor tvrtke Swity.

Kontinuitet širenja

Ovaj prerađivač voća i povrća, vlasnik poznatih Vegafruitovih brandova, nakon pokretanja proizvodnje na ovaj način nastavlja sa otvaranjem novih tržišta, ali i sa kontinuitetom širenja već osvojenih za svoje Swity sokove, Fruby džemove i Vegy pasterizirano povrće. Prije nekoliko mjeseci, prve količine Swity sokova isporučene su u zemlje Arapskog zaljeva i već se nalaze u poznatom Dubai - Geant Hipermarketu.

Zanimljivo je da s obzirom na visoke zahtjeve koje u cjelosti ispunjavamo, nekako lakše prodiremo na inozemna tržišta”, kazao je Salihbašić naglasivši kako im je u planu dalje širenje plasmana na tržišta SAD-a, Danske, Švicarske, i drugih zemalja.

Spasili radna mjesta

Trenutno od proizvodnje u ovoj tvornici živi 70 radnika i njihovih obitelji, ali i nekoliko tisuća kooperanata. U prošloj je godini otkupljeno oko 4.000 tona voća i povrća. Nakon zaustavljanja rada pogona, krajem prošle godine AS GROUP je preuzela distribuciju svih Vegafruitovih brandova, investirala u ponovno pokretanje proizvodnje, i na taj način spasila radna mjesta.

Cjelokupan proces proizvodnje odvija se po originalnoj tradicionalnoj domaćoj recepturi. Koristi se isključivo svježe voće i povrće u procesu proizvodnje kontroliranog kvaliteta. Svi su sokovi bez konzervansa i zaslađivača, jer većina zaslađivača koji se mogu naći u sokovima plasiranim na našem tržištu, nije primjerena u prehrani i dio istih je zabranjena u EU.

Foto: Facebook/Swity


Tagovi

Prerada voća Voćni sokovi Swity Haris Salihbašić Mercator


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]