AgroKlub.ba

\

Prehrambena industrija

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Prehrambena industrija » Belgijsko pivo - nematerijalna kulturna baština

Belgijsko pivo - nematerijalna kulturna baština

UNESCO

Belgijsko pivo - nematerijalna kulturna baština

Datum: 04.12.2016. 18:00

Kategorija:

Prehrambena industrija

Pivarstvo u Belgiji ima dugu tradiciju, a belgijsko pivo moglo bi se sada naći i na listi UNESCO-a kao nematerijalna kulturna baština.

Belgijsko pivo moglo bi se upisati na listu UNESCO-a kao nematerijalna kulturna baština čovječanstva, objavila je ta Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, znanost i kulturu.

Gotovo 1.500 vrsta piva proizvede se u toj zapadnoeuropskoj zemlji te ono predstavlja kulturu življenja Belgijanaca. Od 80-ih godina prošlog stoljeća, posebno je popularno postalo craft pivo, navodi se na unesco.org. Pivarstvo jača i ekonomiju te zemlje, koja poviješću i brojnim vrstama piva prednjači pred ostalim pivarskim tradicijama diljem svijeta. U Belgiji postoji i oko 30 muzeja piva.

Odbor Svjetske baštine UNESCO-a će se sastati sljedeći tjedan u Addis Abebi, gdje će se odlučiti hoće li na popis biti stavljena belgijska pivovarska kultura.

Foto: unesco.org

Broj pregleda članka: 652; Uspješnost članka: 105.6

Tagovi: UNESCO, Belgija, Pivo, Nematerijalna kulturna baština

Ključne riječi članka: belgijsko, pivo, nematerijalna, kulturna, bastina, unesco, kulturu, kulturna, nematerijalna, belgijsko, nematerijalna kulturna, belgijsko pivo


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!