Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • UNESCO
  • 04.12.2016. 18:00

Belgijsko pivo - nematerijalna kulturna baština

Pivarstvo u Belgiji ima dugu tradiciju, a belgijsko pivo moglo bi se sada naći i na listi UNESCO-a kao nematerijalna kulturna baština.

Foto: unesco.org
  • 685
  • 33
  • 0

Belgijsko pivo moglo bi se upisati na listu UNESCO-a kao nematerijalna kulturna baština čovječanstva, objavila je ta Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, znanost i kulturu.

Gotovo 1.500 vrsta piva proizvede se u toj zapadnoeuropskoj zemlji te ono predstavlja kulturu življenja Belgijanaca. Od 80-ih godina prošlog stoljeća, posebno je popularno postalo craft pivo, navodi se na unesco.org. Pivarstvo jača i ekonomiju te zemlje, koja poviješću i brojnim vrstama piva prednjači pred ostalim pivarskim tradicijama diljem svijeta. U Belgiji postoji i oko 30 muzeja piva.

Odbor Svjetske baštine UNESCO-a će se sastati sljedeći tjedan u Addis Abebi, gdje će se odlučiti hoće li na popis biti stavljena belgijska pivovarska kultura.

Foto: unesco.org


Tagovi

Belgija Pivo Unesco Nematerijalna kulturna baština


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić