Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj krastavca
  • 07.09.2021. 17:00

Završen otkup krastavaca - isporučeno 2.220 tona tog povrća

Ugovorena proizvodnja organizuje se već sedmu godinu, a kooperantima je obezbijeđen kompletan repromaterijal koji otplaćuju kroz isporuku povrća.

Foto: Bigstockphoto/maxsol
  • 171
  • 32
  • 0

Kooperanti njemačke firme "Carl Kuehne", u toku ove sezone isporučili su 2.220 tona krastavaca, izjavio je za Srnu šef stručnog tima Miloš Đurašinović.

Prema njegovim riječima, 430 proizvođača, iz 17 lokalnih zajednica uzgajalo je tu povrtarsku vrstu na površini od 26 hektara.

On je rekao da je juče završen otkup krastavaca. "Proizvodna godina bila je izuzetno uspješna s obzirom na to da je uzgoj organizovan uz navodnjavanje", naglasio je Đurašinović.

Takođe je dodao da su visoke temperature vazduha odgovarale krastavcima.

Kooperantima obezbjeđen potreban repromaterijal

Šef stručnog tima ukazao je da pomenuta njemačka firma već sedmu godinu organizuje ugovorenu proizvodnju krastavaca, a kooperantima je obezbijeđen kompletan repromaterijal koji otplaćuju kroz isporuku povrća.

Pored toga, poljoprivredni proizvođači imaju i stručnu podršku agronoma.

Proizvodnja kornišona - profitabilan biznis za BiH poljoprivrednike?

Kako smo ranije pisali, dokazana je činjenica da sa 0,2 ha površine rentabilne proizvodnje kornišona jedna porodica od četiri člana može da normalno obezbijedi svoju egzistenciju na godišnjem nivou.


Tagovi

Proizvodnja krastavaca Ugovorena proizvodnja Kooperanti Poljoprivredni proizvođači Repromaterijal Isporuka povrća


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]