• Javni poziv
  • 09.08.2019. 09:30

Vlasenica: Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu plastenika

Opština Vlasenica raspisuje Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu plastenika površine 100 m2 sa dodatnom opremom putem sufinansiranja u projektu. Provjerite koji su uvjeti.

Foto: Depositphotos/.shock
  • 175
  • 16
  • 0

U sklopu projekta Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima na području opštine Vlasenica u 2019. godini i na osnovu Sporazuma zaključenog između Opštine Vlasenica, i humanitarne organizacije "MAID", opština Vlasenica raspisuje Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu plastenika površine 100 m2 sa dodatnom opremom putem sufinansiranja u projektu.

Pravo na učešće u Projektu imaju socijalno i materijalno ugrožene osobe i mlade osobe sa područja opštine Vlasenica koje posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište ili njihovi uži članovi porodice, kao i zemljište ustupljeno na korištenje ili u zakup u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju.

Načelnik Vlasenice najavljuje donaciju sredstava Humanitarne organizacije MAID 40%, Općine Vlasenica 40%, kao i 20% sudjelovanja korisnika u razvoju plasteničke proizvodnje na području općine Vlasenica.

Javni poziv ostaje otvoren do 30.08.2019. do 15:00 sati. Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti razmatrane.

Detalje i uvjete Javnog poziva pronađite na stranici opštine Vlasenica.


Tagovi

Javni poziv Plastenici Vlasenica Povrćarstvo


Autorica

Karolina Rastija

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi