Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bundeva rekorderka
  • 03.10.2017. 17:00

Uzgojio bundevu tešku čak 660 kilograma!

Bundevu rekorderku uzgojio je Ivica Ribarić iz Kozarca čija je bundeva ujedno, i to za 30 kilograma, nadmašila dosadašnji rekord Tovarničkog jesenskog festivala.

Foto: Facebook/Antun Ivanković
  • 492
  • 54
  • 0

Čak 660 kilograma teška je bundeva-pobjednica ovogodišnjeg 12. Tovarničkog jesenskog festivala (Hrvatska) na kojemu je, naravno, natjecanje za najveću bundevu i najdužu tikvu, izazvalo najviše pažnje. Bundevu rekorderku uzgojio je Ivica Ribarić iz Kozarca čija je bundeva ujedno, i to za 30 kilograma, nadmašila dosadašnji rekord. Drugo mjesto zauzela je bundeva Krunoslava Peulića iz Lovasa, koja je težila 440 kilograma, a treće Zvonimira Tišnera iz Novske s bundevom teškom 380 kilograma.

Ponosni vlasnik otkrio je da mu je uzgoj bundeva hobi posljednjih 10 godina, a da je sjemena nabavio putem interneta u Engleskoj. Riječ je o sorti Atlantic giant.

Pobjednička trojka 12. jesenskog sajma u Tovarniku

U natjecanju za najdužu tikvu pobjedu je odnio Đorđe Vukadinović (Srbija) čija je tikva dugačka 271 centimetar. Drugo mjesto pripalo je Dušanu Jankovu (Srbija) s tikvom dugačkom 269 centimetara, a treće Krunoslavu Peuliću iz Lovasa čija je tikva dugačka 253 centimetara.

Sajam u organizaciji Općine Tovarnik svake godine bilježi sve više posjetitelja koji, kako iz cijele Hrvatske, dolaze i BiH, Srbije, ali i Njemačke.

Foto: Facebook/Antun Ivanković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.