Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Veselčić
  • 28.02.2017. 08:00

Ukrasne buče pretvara u marmeladu, liker i ajvar

Nikola Veselčić iz Špionice kod Srebernika se uspješno bavi proizvodnjom domaćih tradicionalnih proizvoda od tikve a svoje proizvode brendirao je pod logom "OPG Veselčić".

Foto: arhiva OPG Veselčić
  • 2.222
  • 370
  • 0

U naselju Špionica nadomak Srebrenika Nikola Veselčić se aktivno već dvanaest godina bavi poljoprivredom i na parceli od 5 duluma uzgojem ukrasne tikve buče od koje pravi brojne tradicionalne proizvode. Ovaj biznis je uzeo mnogo maha, pa je Nikola od obiteljskog poljoprivrednog gazdinstva napravio veliki uspjeh.

"Namjera mi je dati novo lice tradicionalnim proizvodima i vrijednostima", ističe gospodin Veselčić.

Bogata ponuda proizvoda

Proizvodi OPG Veselčić su u skladu sa najboljim iskustvima u tradicionalnoj proizvodnji i bez upotrebe konzervanasa. Sirovina je uzgojena prirodnim načinom i bez upotrebe mineralnih đubriva i pesticida, što daje vrhunski kvalitet ovim proizvodima. Gospodin Veselčić se uspješno bavi proizvodnjom domaćih tradicionalnih proizvoda od tikve a svoje proizvode brendirao je pod logom "OPG Veselčić".

Nikola Veselčić tikve uzgaja na parceli od pet duluma

U asortimanu proizvoda od tikve mogu se naći slatki i slani proizvodi. To su marmelade, sokovi, slatko od tikve, liker od tikve, ajvar od tikve, namaz od tikve kao i sjemenke.

U sastav proizvoda ulaze i brojni bogati okusi južnog voća, polenov prah, orasi, domaća paprika kao i bijeli luk. Sve ove komponente daju jedinstven okus tradicionalnim proizvodima od tikve. Nezaboravni i sastavni dio proizvodnje je i liker od tikve, pravljen na bazi domaćeg tradicionalnog alkoholnog pića, rakije.

Takođe se u proizvodnji nalazi i proizvod napravljen za dijabetičare. To je namaz od tikve napravljen od pažljivo biranih sirovina. Da bi se obogatio ukus dodatno je u namaz stavio eko uzgojenu ljutu papričicu i bijeli luk, a u tragovima se mogu naći začini koji daju savršen ukus ovom proizvodu.

Pored slatko-slane kombinacije u prodaji su i sjemenke tikve, koje su nezaboravan dio svakodnevne slasne zabave.

U planu i izrada proizvoda od tikve sudovnjače

Veliku pažnju posjetilaca na sajmovima prodaje poljoprivrednih proizvoda privukli su proizvodi gazdinstva Veselčić. Svoje je proizvode izlagao na brojnim domaćim i regionalnim sajmovima, naročito u susjednim zemljama, Hrvatskoj i Srbiji.

"Planiram raditi proizvode od luffe i tikve sudovnjače", kroz razgovor ističe Nikola.

Od ukrasnih buča stvara slatke i slane proizvode

U pitanju je tikva od koje se izrađuju četke, rukavice i pojasevi za masažu, a sve po modernim eko standardima. No Nikola ima u planu izrađivati sapune od ove tikve.

Inače, Luffa je tikva koja vuče korijene iz Kine i Indije, a odlično se adaptirala na uslove našeg podneblja. Sadni materijal se može naći u našim poljoprivrednim apotekama,odakle nabavlja sve što je neophodno za poljoprivrednu proizvodnju. Nikola ima svoju internet stranicu na kojoj kupci mogu naći potrebne informacije kao i kontakt broj proizvođača opg-veselcic.jimdo.com

Foto: arhiva OPG Veselčić


Tagovi

Eko Tradicionalni proizvodi Tikva buča OPG Veselčić Nikola Veselčić


Autorica

Mukadesa Zukić

Više [+]

Mukadesa je diplomirani biolog. Aktivna je članica eko udruženja "Sadnice mira".

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]