Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Guinnessov rekord
  • 17.08.2016. 13:30

U bundevi će preveslati 12 km i srušiti rekord!

362 kilograma teška bundeva ima široku upotrebu. Dokazao je to entuzijast Todd Sandstrum koji je od bundeve napravio kanu.

Foto: South Shore Great Pumpkin Challenge
  • 154
  • 7
  • 0

Ova 362 kilograma teška bundeva zaista ima široku upotrebu. Dokazao je to entuzijast Todd Sandstrum koji je od nje napravio kanu i već jednom postavio svjetski rekord u ovoj neobičnoj disciplini.

Prvi puta nije ostvario cilj, ali zato je siguran da će sada uspjeti preveslati 12 km u bundevi i tako dobiti pozornost koju zaslužuje, a koja će mu pomoći u drugom, važnijem naumu.

Todd se bavi povezivanjem poljoprivrednika s rastoranima kako bi se pokrenuo lokalni lanac proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda - od polja do stola i veliki je zagovornik proizvodnje zdrave hrane.

Zajedno sa suprugom pokrenuo je projekt s ciljem distribucije sjemena bundeve i obrazovanja u poljoprivredi. No, trebao je i medijsku potporu - i dosjetio se. Napravit će ono što nitko dosad nije - oploviti rijeku u kanuu od bundeve. I uspjelo mu je. Danas je čovjek koji drži rekord najdužeg putovanja u kanuu od bundeve, a sjeme bundeve dijeli se šakom i kapom zainteresiranim uzgajivačima.

Foto: South Shore Great Pumpkin Challenge


Povezana biljna vrsta

Bundeva

Bundeva

Engleski naziv: Gourd, Squash, Pumpkin | Latinski naziv: Cucurbita maxima Duchesne

Bundeve su jednogodišnje biljke, a izvorno dolaze iz Amerike. Danas se uzgajaju kultivirane vrste u toplim područjima svijeta, a dozrijevaju u kasnu jesen. Korijen je vrlo... Više [+]

Izvori

ModernFarmer


Tagovi

Bundeva Rekord Kanu Zdrava hrana Sjeme


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."