Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Veličina krompira
  • 30.09.2018. 18:00

Prženi krompirići poznatog lanca brze hrane kraći zbog suše

Poznati lanac brze hrane ima problema zbog manjih krompira ove godine jer su im strojevi za mjerenje, pozicioniranje i prženje podešeni na veće krompire.

Foto: Pixabay/davidz
  • 533
  • 26
  • 0

Ovogodišnja suša u Evropi utiče na mnogo toga pa čak i na uobičajenu duljinu krompirića, popularnog pomfrija u najvećem lancu brze hrane. 

Naime, zbog suhog vremena ove je godine krompir manji nego obično. Zbog toga će i prženi krompirići biti kraći što je, čini se, problematično za McDonald's lanac brze hrane. 

"Kada krompiri ne zadovoljavaju naše specifikacije, to utiče na specijaliziranu opremu u našim kuhinjama koji mjere, pozicioniraju i prže krompiriće", izjavila je Eunice Koekkoek iz nizozemskog McDonald's-a dodavši da je oprema pažljivo prilagođena specifikacijama koje prosljeđuju svojim dobavljačima. Sada, zbog kraćih krompira moraju prilagoditi svoju opremu, piše Fresh Plaza.  

"Naši gosti nisu naviknuti na ovako kratke krompiriće, ali ne možemo ništa učiniti. To ne znači da će naši obroci biti manje gramaže, jednostavno će biti kraće. O svemu smo obavijestili radnike u našim restoranima, a ako gosti budu imali pitanja o ovakvom proizvodu, dobit će odgovore na našim društvenim mrežama", kažu u McDonald's-u. 

Kupite blijede jabuke, iskrivljene mrkve i male krumpire i spasite domaće farmere!

"Osim kvalitete naših proizvoda, važan nam je i odnos sa dobavljačima. Tako smo komentirali i ovu ekstremnu situaciju s njima, a oni sa svojim uzgajivačima. Shvaćamo da je suho vrijeme utjecalo na cjelokupnu proizvodnju krompira i rezultiralo operativnim izazovom", zaključila je Eunice. 

Trećina krompira kojega u nizozemskom McDonaldsu koriste za prženje dolazi iz Nizozemske, 40 posto iz Belgije, a po 10 posto iz Francuske i Njemačke. 


Tagovi

Prženi krompirići Brza hrana Suša Veličina krompira


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer