Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plastenička proizvodnja
  • 24.06.2015. 14:00

Proizvest ćemo 60 tona rajčice!

Iako su u početku brojni bili skeptični, firma Zadrugar dokazala im je da su u krivu i ove godine očekuju proizvodnju od 60 tona rajčice.

Foto: Novosti.rs
  • 169
  • 9
  • 0

"U travnju smo zasadili 11.000 sadnica rajčice koji je već u fazi zrenja, tako da u lipnju očekujemo da tržištu isporučimo više od 60 tona ovog traženog povrća. Trenutno zapošljavamo šest stručnjaka poljoprivredne struke, a za vreme berbe očekuje se angažiranje i do 30 sezonskih radnika", kazao je za Novosti Elvir Hadžirašidović, jedan od suvlasnika firme Zadrugar.

Firma Zadrugar osnovana je prošle godine u Srpcu. U veljači ove godine podignut je prvi plastenik sa 3.500 kvadrata, a očekuje se montaža plastenika na ukupno 10 hektara. Iako su u početku brojni bili skeptični, Zadrugar im je pokazao da su bili u krivu. Hadžirašidović napominje kako su zemljište dobili u od Vlade RS u koncesiju na 20 godina.

Najkvalitetniji plastenici u Europi

U planu im je podizanje dodatnih 30 plastenika. Nabavit će se, kako kažu, najkvalitetniji plastenici u Europi, proizvedeni u Francuskoj, koji mogu podnijeti opterećenje snježnih padalina do 110 kilograma po kvadratnom i izdržati udare vjetra brzine do 120 kilometara na sat.

Projekt je započeo 2013. godine, a javno-privatna firma Zadrugar dobila je na korištenje 16 hektara kvalitetnog zemljišta. "Od lokalne vlasti očekujemo da stvori dobar poslovni ambijent, a mi ćemo pronalaziti tržište. Ova zadruga ima sve predispozicije za uspješno poslovanje, jer je Srbac poznatom po plodnom tlu i nezagađenom zemljištu", tada je rekao Hadžirašidović.

Foto: Novosti.rs


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Plastenička proizvodnja Elvir Hadžirašidović Firma Zadrugar Proizvodnja paradajza Proizvodnja povrća Opština Srbac


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Ima li ista lakše prodat od peršuna !? 😁